Фракція “Голос” невгамовна: легальні борделі, проституція і порностудії – нова хвора мрія

Актуально
18.08.2023
Фракція “Голос” невгамовна: легальні борделі, проституція і порностудії – нова хвора мрія

Сьогодні, 18 серпня у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт, який має на меті легалізувати порнографічний контент. Про це йдеться на сторінці законопроєкту №9623 на сайті Верховної Ради України. Назва зазначена в картці – “Проєкт Закону про внесення змін до Кримінального кодексу щодо забезпечення свободи від втручання в приватне життя людини”. Наразі супровідні документи до законопроєкту (пояснювальна записка, текст законопроєкту) не опубліковані. Автором став народний депутат від фракції “Голос” Ярослав Железняк. Про це він писав раніше, 15 серпня на своїй сторінці в Facebook.

Автори законопроєкту пропагують твердження, що порно – це нібито прогрес, податки, свобода та інші приємні бонуси. Проте чи справді це так?

Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!» пише у своєму Телеграм-каналі: «Железняк говорить відверту неправду. Порнографія в усьому світі є дуже проблемною галуззю. І вона завжди і всюди перебуває під особливою увагою місцевих правоохоронців. Бо ця сфера завжди концентрує навколо себе безліч кримінальних ризиків».

Ризики полягають в тому, що порноіндустрія дуже часто пов’язана з торгівлею людьми, проституцією, наркотиками, сексуальним примусом, злочинними грошима, шахрайством, шкодою здоров’ю і навіть вбивствами, і звісно, педофілією.

Нардепи пропонують внести зміни до 301-ї та 302-ї статей Кримінального кодексу:
Статтю 301, яка стосується ввезення, виробництва та поширення порнографії пропонують, викласти у новій редакції. Вона передбачатиме покарання лише за поширення порно без згоди людини, яка у ньому зображена, або за поширення серед неповнолітніх.
Статтю 302 (про організацію “місць розпусти”) пропонують скасувати взагалі. Це означатиме легалізацію публічних домів та борделів по всій Україні.

Голова руху також зауважив, що головні платіжні системи світу (Visa, MasterCard, AmericanExpress, PayPal) не бажають мати нічого спільного з порносервісами. Тоді виникає питання, що їх зупиняє?

«Це небезпечно для їхньої репутації, бо у більшості випадків гроші з порно – це брудно. А от Железняку не брудно, і він продовжує з серйозним виразом обличчя розповідати про якісь копійчані податки, які принесуть у бюджет», – зазначає Кухарчук.

Михайло Шевченко, директор Асоціації сексологів та сексотерапевтів України у інтерв’ю сайту «Всі разом!» зазначає, що після перегляду порнографічного контенту у людини з’явиться неправильне уявлення щодо сексуальності та статевого акту. Згодом, це спричинить до ще більших проблем. Уявлення буде конфліктувати з реальністю та спричинить невротичні стани, наприклад імпотенція у чоловіків.

«Це все призведе до того, що у людей притупиться сексуальне та еротичне відчуття. Щодо того, хто пропихає це у суспільство, Асоціація сексологів та сексотерапевтів України готова зі свого боку допомогти нардепу пропрацювати нереалізовані фантазії», – сказав директор Асоціації.

Нагадаємо, що наразі в Україні порнографія заборонена, проте це здебільшого формально. Тому що, в реальності перегляд порнографії – вільний. Утім завезення, знімання і поширення порно на території України – поза законом.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram