Підсумки Саміту ЄС, брифінг Залужного та песимізм Західних ЗМІ. Юлія Забєліна у Кабінет експертів

Експертиза
28.12.2023
Підсумки Саміту ЄС, брифінг Залужного та песимізм Західних ЗМІ. Юлія Забєліна у Кабінет експертів

«Те, що розповідають мені військові щодо законопроєкту про мобілізацію – ми загальмували з ним. Його треба було висувати ще наприкінці 2022 року», – розповідає журналістка Юлія Забєліна у новому випуску програми Кабінет експертів.

Як відомо, Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний провів брифінг 26 грудня.  У студії ми коротко проаналізували, що стало відомо після даного заходу та яка позиція Залужного щодо мобілізації. Про це разом з гостею Юлією Забєліною – журналістом незалежного медіахолдингу NV.

Головні теми термінового брифінгу були мобілізація 500 тисяч, електронні повістки та прогнози на 2024 рік. Юлія Забєліна розповідає: «Законопроєкт мають голосувати на початку січня в першому читанні, потім подавати правки до другого читання, а їх, як мені сказали, буде купа. І поки його приймуть, поки він вступить в силу – це вже час. А в нас критично не вистачає людей на фронті. Деякі бригади укомплектовані на 45-50 %, тобто в половину менше». Тому на думку гості, від Залужного під час прес-конференції не вистачило заклику, мотивації і пояснення, що мобілізація потрібна для безпеки, життя і перемоги.

Також у випуску аналізували Саміт лідерів Європейського союзу (ЄС), що відбувся у Брюсселі на початку грудня. Юлія Забєліна була присутня на Саміті, а відтак розповіла з перших вуст – що там було, про що говорили, чи були присутні державні органи України та підтримку Західних політиків.

Варто зазначити, що на Саміті приймали рішення щодо початку переговорів вступу України до ЄС та виділення коштів. По підсумках зустрічі лідерів ЄС відомо, що рішення прийняли на користь України. Проте, чи що дане рішення гарантує, а що ні? Дивіться у цьому випуску.

Також про Західні медіа, песимістичні публікації щодо контрнаступу та вплив російської пропаганди на іноземні медіа. Чому українські ЗМІ не цитують своїх, а натомість надають перевагу Західним «брендовим» медіа? Про це все та більше у новому випуску Кабінет експертів з журналісткою Юлією Забєліною.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram