Норми читання, книжки українською, гроші видавців | Владислав Кириченко

Експертиза
18.10.2023
Норми читання, книжки українською, гроші видавців | Владислав Кириченко

«Здатність приймати швидкі і правильно стратегічні рішення залежить від того, як працює голова, а це залежить від якості і кількості читання книжок», – підкреслив у студії Кабінету експертів Владислав Кириченко, засновник видавництва «Наш формат».

Цього разу у аналітичній програмі говоримо про книги та їхній вплив у військовий час для України. Скільки книг варто прочитати за 20 років свого життя та чому читання залишилось актуальним і ледь не модним явищем до нині?

Владислав підтвердив відомий багатьом вислів: «Ті хто читають книги, завжди будуть керувати тими, хто дивиться телевізор». Він доповнив, що з точки зору біології процес читання формує у нашому мозку нейромережу. «Читання – це формування навичок, структури мозку, здатність думати, приймати швидкі і правильні рішення. Особливо це важливо на війні, і в бізнесі так само. Загалом, читання важливе для вашого фізичного здоров’я», – говорить експерт.

Як відомо, видавництво «Наш формат» є одним з популярних видавництв в Україні. Про його діяльність, як з’явилась назва та з чого все почалось розповідаємо у новому випуску.

Також торкнулись теми державної політики щодо українізації книжок на полицях у великих містах України. Адже якби дивно не було, у мегаполісах досі є люди, які читають російською мовою. Засновник видавництва поділився у відео експертною думкою, чому так і що з цим потрібно робити.

У програмі Владислав Кириченко розповідає про актуальність паперових та цифрових книг, чи правда, що у заможних країнах більшість населення читає книги? А також для чого військовим література, чому це важливо?

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”.  Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Дивіться випуск:

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram