Квоти чи тямущість?

Експертиза
26.06.2020
Квоти чи тямущість?

Новий випуск програми КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ.
В ефір долучилися: Тетяна Чубай, депутат Рівненської міської ради; Олена Хачатрян, голова БФ “Сім’я”; Руслана Мохнюк, адвокат.
Ведучий: Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!”.

Програма присвячена обговоренню законодавчої ініціативи народного депутата Роксолани Підласої щодо впровадження жіночих квот у Верховній Раді. Якщо законопроект №3485, що передбачає квотні зміни, підтримають у Раді, то політичні партії під час формування виборчих списків будуть зобов’язані забезпечити в них рівну присутність як чоловіків, так і жінок. Автор документу пропонує, щоб виборчі списки (як загальнодержавний, так і територіальний) ділилися на умовні шістки, тобто по три представники кожної статі.

Чи дійсно жінкам потрібні квоти для досягнення успіху в політиці, здобуття високих посад і здобуття можливостей для реалізації власних амбіцій? Експерти зазначили, насамперед, що в Україні відсутня дискримінація по статевій ознаці. Жінки можуть вільно навчатися, обирати сферу професійної діяльності, обіймати високі посади і бути рушіями змін і перетворень. Все залежить від прагнення жінки досягти власного успіху. В Україні права чоловіка та жінки зрівняні і забезпечені. Навпаки, дискримінація присутня в іншій площині: коли сім’ї (зокрема, багатодітні) позбавлені можливостей для повноцінного забезпечення всіх своїх потреб. Тож, компетентність жінки – є визначальною. Вона не може бути заміненою політичною доцільністю чи квотами.

Сучасне суспільство розвивається завдяки реалізації принципу змагальної конкурентності між чоловіками та жінками. Виграє професійна тямущість, досвід та проактивність. Про “позитивну дискримінацію”, квоти для “гендерних людей” в політиці, “вічну боротьбу за права жінок” – у програмі КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ: “Квоти чи тямущість?”.

Дивіться, коментуйте, поширюйте далі!

Нагадаємо

Кабінет експертів руху “Всі разом!”– формація лідерів, управлінців і галузевих експертів, які генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Ми створили цей канал для того, щоб комунікувати з вами про головне та актуальне, що відбувається в Україні. Щотижня канал Кабінету експертів в YouTube публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проєктів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Підписуйтеся на наш канал!
Будьте завжди в курсі!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram