Концепція та ідея інституту реєстрованих партнерств. Віталій Коломієць у Кабінеті експертів

Експертиза
05.04.2023
Концепція та ідея інституту реєстрованих партнерств. Віталій Коломієць у Кабінеті експертів

У студії Кабінету експертів юрист та адвокат Віталій Коломієць. Ще у 2019 році він процитував на своїй сторінці основні засади та висловив думку, що він проти законопроєктів про легалізацію одностатевих партнерств. Тому у програмі аналізуємо ідею створення нового інституту, який регулює співмешкання двох людей.

Віталій розповідає, що він не є категоричним анти-прихильником якоїсь категорії людей, але є те, що його дійсно обурило. Він розповідає: «Мене більш обурило, що українців почали звинувачувати у дискримінації, як нецивілізоване суспільство, неначе дикунів. Але ж дискримінація – це не рівне ставлення. Хоча відповідно до закону ніякої дискримінації не існує».

Експерт шокований змістом законопроєкту № 9103 «Про реєстровані партнерства». Зазначає, згідно тексту проєкту закону: «Всі пільги які стосуються сім’ї чоловіка та дружини, поширили на одностатеві партнерства. Найголовніше питання, чому тоді держава заохочує та встановлює соціальні стимули для розвитку сім’ї. Мабуть тому, що сім’я має базове значення для держави. У цьому і є цінність держави та суспільства». Також пан Віталій привів більш утилітарний аргумент: «Тільки продовження роду дає змогу виплачувати податки».

Юрист зазначає, що проєкт закону не відповідає пояснювальній записці. Також він по своїй суті не передбачає біологічного продовження.

У випуску Кабінету експертів розбираємось детально у наведених аргументах, а саме майно, медичний огляд, розпорядження тілом та фактично шахрайство.

Приємного перегляду! Поширюйте відео та залишайте відгук!

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram