Чи будуть українці збирати дрони у гаражах? Що треба знати про безпілотники. Ігор Луценко у Кабінет експертів

Експертиза
17.01.2024
Чи будуть українці збирати дрони у гаражах? Що треба знати про безпілотники. Ігор Луценко у Кабінет експертів

«Дарма Україна для багатьох не асоціюється з морською військовою державою, адже море на нашому боці. Поки що ми програємо росіянам у інших стихіях, але на морі ми їх відкинули», – зазначає у студії ігор Луценко. Тема бесіди нового випуску про зброю, а саме дрони: які бувають, їх концепція, виробництво в Україні і детальне розтлумачення.

Ігор Луценко розповів, які саме дрони для України є просто необхідними: «Нам потрібні дрони обладнані штучним інтелектом… Вони відносно прості у своїй конструкції, і якщо б вони у нас стали володіти хорошим комп’ютерним зором і інтелектом, то в принципі будь-який солдат зміг би ним користуватись. І у них дуже хороша ціна».

Також актуальне питання щодо виробництва зброї в Україні. «Український шахед ще досі не виник. А тим часом, у Росії літає зоопарк: і таке, і таке», – розповідає гість. Він говорить, що Україна вже могла б скопіювати, хоча б, і запустити виробництво безпілотників. «Є дефіцит державної волі, дії у сфері власного виробництва», – додав він.

Зокрема у студії проаналізували останні масовані обстріли та сили ППО, які щодня захищають українців від ракет. Попри те, що більшість тем у медіа – це якраз таки дрони та інша атакуюча зброя, не менш важливою є тема захисту.

«Треба в цій війні усвідомити, що жодне ППО не дає жодних гарантій. Безумовно, ППО яке є у Києві, це найкращі світові зразки. Але потуга Росії може перевантажити і навіть  його», – сказав Луценко.

Дивіться повний випуск вже доступний на ютуб-каналі. У ньому більше про оборону, необхідну зброю та бункерну інфраструктуру.

Нагадаємо, що Кабінет експертів – це аналітичний центр руху “Всі разом!”. Його резиденти генерують нові ідеї і реалізують найкращі рішення для державних трансформацій і суспільних перетворень. Щотижня ютуб-канал Кабінету експертів публікує свіжі аналітичні прогнози профільних галузевих експертів. Кожний коментар, інтерв’ю чи тематична програма, які представлені на нашому каналі, провокують широкий дискурс і суспільний резонанс. Нестандартний погляд на соціально-політичні, економічні та культурні процеси в Україні, обговорення проектів готових рішень, актуальні коментарі про головне тощо. Тільки тут концентруються авторитетні думки найкращих експертів України.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram