Міноборони відповіло, що їхній автомобіль робив біля «ХарківПрайду»

Актуально
30.09.2024
Міноборони відповіло, що їхній автомобіль робив біля «ХарківПрайду»

Міністерство оборони України назвало «ХарківПрайд» пропагандистським заходом і запевнило, що їхній автомобіль у ньому участі не брав. Про це йдеться у листі від начальника логістики військово частини 1155 полковника Володимира Палія, на запит організації «Всі разом!».

На фото з «ХарківПрайду», який відбувся 15 вересня, ми помітили автомобіль із номерним знаком чорного кольору. Підозри підсилювались тим, що організатори стверджували, що у заході брали участь військові. І це нам дало вмотивовані підстави надіслати запит на доступ до публічної інформації. 17 вересня організація «Всі разом!» надіслала листа у Міноборони. У ньому просили міністра оборони повідомити, на балансі якої частини знаходиться автомобіль, хто підписав документ для його використання у прайді та хто керував транспортним засобом.

Відповідь МОУ надіслало 27 вересня. У повідомленні офіцер наголосив: «Під час проведення пропагандистського заходу «ХарківПрайд» (автомобіль) участі не приймав, а знаходився поруч на виконанні завдань за призначенням».

Окрім цього, вказано приналежність автомобіля до конкретної військової частини. Також зазначено повний номерний знак та vin-код поміченого біля «ХарківПрайду» транспортного засобу.

Нагадаємо, 15 вересня відбувся так званий лгбт-марш «ХарківАвтоПрайд», проте насправді їхній захід був провальним. У цьому році Харківські ліворадикали провели свій захід у форматі авто-колони, до якої приєдналось всього 13 автівок.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram