У Запорізькій області знову захопили приміщення церкви

Актуально
23.01.2023
У Запорізькій області знову захопили приміщення церкви

Стало відомо, що 22 січня 2023 року до церкви Євангельських християн-баптистів(ЄХБ) у Бердянську, що знаходиться на тимчасово окупованій території Запорізької області. Російські військові увірвалися, влаштували обшук та перевірку документів у прихожан. Наступним кроком окупантів стало те, що вони почали виводити всіх присутніх з приміщення. Замкнули церкву та забрали ключі від будівлі.

З Facebook сторінки Євангельських християн-баптистів України

Як повідомляється на офіційній сторінці Євангельських християн-баптистів України, сьогодні, 23 січня пастора окупованої церкви викликали в комендатуру міста Бердянська. Також зазначають, що церква ЄХБ у вересні 2022 року святкувала свої 115 років.

З публікації ЄХБ України: “На долю Бердянської церкви випало чимало випробувань радянських часів. І сьогодні ці випробування з приходом «руського міра» знову повертаються”.

Нагадуємо, що протестантські церкви у Запорізькій області вже неодноразово зазнавали тортур та гонінь з боку окупантів, що прийшли на їхню землю. Про це рух «Всі разом» вже писав раніше: https://vsirazom.ua/news/u-melitopoli-okupanty-zakryly-odnu-z-najbilshyh-yevangelskyh-czerkov-blagodat

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram