Замість освіти – ліва пропаганда: мільярдер припинив фінансування Гарвардського університету

Актуально
14.05.2024
Замість освіти – ліва пропаганда: мільярдер припинив фінансування Гарвардського університету

Американський інвестор-мільярдер Кеннет Гріффін закликав Гарвардський університет прийняти «західні цінності». В минулому інвестор був студентом Гарварду. 11 травня він заявив, що «культурна революція» в освіті США є причиною антисемітських мітингів, які останнім часом відбуваються у навчальному закладі. Гріффін в інтерв’ю Financial Times сказав, що «за останнє десятиліття США втратили освіту як засіб пошуку істини та отримання знань».

Раніше Гріффін в цілому розкритикував систему освіти в елітних навчальних закладах США. У січні цього року інвестор повідомив, що припиняє спонсорувати Гарвардський університет. Причиною погіршення якості освіти мільярдер назвав агресивну інтеграцію політики DEI (diversity, equity and inclusion – різноманіття, рівність та інклюзія). Ця політика використовується передусім, щоб просувати і пропагувати ідеї антитрадиції, лгбт, марксизму, мультикультуризму. Тобто носії таких поглядів часто відмовляються від академічності і науковості в угоду політичній доцільності та інклюзії.

Гріффін пожертвував більше пів мільярда доларів Гарвардському університету. Припинивши спонсорство він зазначив, що «університети повинні поважати західні цінності, які створили одну з найбільших націй у світі» – повідомляє видання Reuters.

Зауваження Гріффіна прозвучали на тлі арештів десятків пропалестинських активістів у вишах по всій Америці. Протестуючі студенти вимагали припинення вогню під час вторгнення Ізраїлю в сектор Гази та вимагали вивести їхні школи з компаній, пов’язаних з Ізраїлем. «Протести в приміщеннях університету більше схожі на акціонізм. Свобода слова не дає вам права штурмувати будівлю чи псувати її. Це не свобода слова. Це просто анархія», – сказав Гріффін.

Варто зазначити, що в минулому році Генеральний директор хедж-фонду-мільярдера Білл Акман і кілька інших лідерів бізнесу вимагали від Гарвардського університету оприлюднити імена студентів, які підписали лист-звинувачення Ізраїлю у смертоносних атаках ХАМАС. Керівники не хочуть наймати цих студентів у свої організації. Інвестори почали відмовляти університетам у фінансуванні через ідеологічну пропаганду, яка є проблемою багатьох вищих навчальних закладів США.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram