Викладача київського університету цькують, бо він забороновив студенту перебувати на лекції в образі трансвестита

Актуально
20.12.2021
Викладача київського університету цькують, бо він забороновив студенту перебувати на лекції в образі трансвестита

Викладача тележурналістики у Київському національному університеті культури і мистецтв можуть звільнити з посади через конфлікт зі студентом-представником ЛГБТ-угрупування. Офіційних коментарів від керівництва навчального закладу поки що не надходило.

Петренко Сергій Іванович – старший викладач і художній керівник курсу ведучих тележурналістів Київського національного університету культури і мистецтв. Сергій Іванович – журналіст-телеведучий, медіатренер, медіаексперт і талановитий педагог медійних дисциплін. Діючий член Національної спілки журналістів України, який відзначений Президентом і головою КМДА. Автор науково-методичних праць та публікацій.

Як стало відомо із засобів масової інформації («Катарсис», «Інформатор» тощо), які одноголосно стали на захист журналіста і педагога, у КНУКіМ виник конфлікт між викладачем і студентом через непристойну поведінку останнього, який зрештою вирішив пропіаритися завдяки наклепу. Ініціатор, Кіріл Котов – студент другого курсу спеціальності «Телерадіожурналіст, диктор та ведучий телепрограм».

Це хлопець, який регулярно пропускає пари, хамить викладачам, вдягає жіночий одяг, вульгарно фарбує обличчя. І в такому образі з’являвся на пари під час навчального процесу, в тому числі на перескладання іспиту.

Власне там і «прославився» тим, що вивісив прапор ЛГБТ-угрупування під час онлайн-іспиту. Викладач зауважив: «За тобою є флаг» і попросив вимкнути камеру, мотивуючи це дотриманням стандартів та етичних норм майбутнього журналіста. Котов безкомпромісно відмовився. Це стало прецедентом для затримки та можливого зриву екзамену. Тепер Котов активно публікує дописи в різноманітних соціальних мережах та YouTube, розповідаючи «страшну гомофобну» історію, яка не підкріплена жодним фактом. Кіріл Котов опублікував відео на своєму YouTube-каналі про те, як його «переслідують» праворадикальні угрупування і розповідає класичну плаксиву історію «ущемленого та дискримінованого гея».

Його поведінку активно в коментарях засудила переважна більшість студентів факультету та одногрупників, які наводять неспростовні аргументи про те, що Котов намагається обернути принциповість викладача на свою користь, дешево «пропіаритися» та компенсувати власну неуспішність.

В одному з тематичних коментарів під оприлюдненим відео Котова йдеться:

«Тут все настільки перекручено і надумано… Цікаво, чому б не розповісти, як ти завжди зриваєш пари, з якою неповагою ставишся до викладачів, як сам провокуєш конфліктну ситуацію. Не кажучи вже про те, що ти майже не відвідуєш пари та перескладаєш всі екзамени. Сергій Іванович – один із найкращих викладачів, який дійсно дає достойні знання, він професіонал своєї справи, з цим погодяться майже всі його студенти. З іншими викладачами таких конфліктів, звісно, не буває, бо ти не відвідуєш пари».

З метою інформаційного посилення конфлікту, студент звертається до так званих «правозахисних» організацій. Наприклад, до Zmina, яка, як відомо, підтримує ЛГБТ-угрупування та є відверто донорською організацією. Як зазначено на сайті згаданої ГО, отримує фінансову підтримку від: Міжнародного фонду «Відродження», урядів Великої Британії, Чехії, Нідерландів, Швейцарії та інших донорів.

Джерело: портал Zmina

З’ясувалося, що Котов не відрізняється ані відвідуванням пар, ані успіхами у навчанні: має незадовільні оцінки на екзаменах на поточній сесії з п’яти предметів. Але йому подобається яскраво фарбуватися та одягати жіночі вбрання і, авжеж, бути в центрі уваги самостійно створеного скандалу. Було доведено, що Котов бере активну участь у російських реаліті-шоу сумнівного еротичного характеру «С нуля до Москвы». Відповідний постер опублікований у його особистому Instagram, а сам відеоконтент Котов одразу видалив щойно розпочався скандал, аби не дискредитувати себе.

У сучасних умовах розвинутої структури соціальних мереж, для того, щоб потрапити у скандал багато не потрібно – лише мати власну думку та моральні принципи. І саме завдяки цьому, провокатори будуть намагатися втягнути у своє болото якомога більше фахових викладачів, які сумлінно та професійно виконують обов’язки. І, як показує практика, ті хто не може виділитися розумом, намагається «хайпанути» суспільно неприйнятною поведінкою, демонструючи своє невігластво. А риторика залишається незмінною: «дискримінація», «порушення прав», «гомофобія»“, – коментує Сергій Петренко.

І якщо керівництво університету здійснить будь-які заходи впливу щодо викладача по завершенню цієї історії – це стане актом реальної дискримінації викладача за ознаками його релігійних та світоглядних переконань.

Рух “Всі разом!”

Читайте також: 

Лист Поплавському: не допустити дискримінації викладача журналістики Сергія Петренка

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram