“Всі разом за сім’ю!” 2021: новий сезон розпочато. Нові ідеї та формати

Актуально
22.03.2021
“Всі разом за сім’ю!” 2021: новий сезон розпочато. Нові ідеї та формати

Із настанням теплих місяців року традиційно розпочинається сезон підготовки до вуличних демонстративних дій на сімейну тематику. Нові умови та виклики часу змушують шукати адаптовані способи та формати таких акцій. До звичних нам маршів на захист сімейних цінностей, фестивального містечка та святкового концерту додаються нові види маніфестації своїх цінностей.

Рух “Всі разом!” пропонує умовний поділ можливих форматів на такі:

 – Акції, виставки, флешмоби (необхідна безпосередня мінімальна комунікація з аудиторією)  

–   Довговічні творчі пам’ятки 

–  Зовнішня реклама (білборди та сітілайти).

АКЦІЇ, ВИСТАВКИ, ФЛЕШМОБИ: 

Автопробіг. Цей формат передбачає участь десяти і більше автівок, які прикрашені просімейними прапорами, банерами, кульками. І у яскравій колоні потрібно проїхати проїхати населеним пунктом з метою привернення уваги до питань збереження сім’ї. Періодично зупинятися у місцях скупчення людей для спілкування і просвітницьких бесід. Доцільно узгодити маршрут з Національною поліцією і залучити їхній автомобіль для супроводу.

Флешмоб. Формат передбачає участь одного чи кількох десятків людей, які на центральній площі стоятимуть на безпечній відстані одне від одного і робитимуть певну дію: співають, виконують комплекс рухів, тримають відповідну символіку чи зображення у руках, демонструють тематичну виставу.

Фотозона. На центральній площі чи в парку розмістити сімейну фотозону, яка стане яскравим елементом для родин, які прогулюються з дітьми. Також біля фотозони може працювати фотограф, який робитиме кадри і потім їх надсилатиме родинам або опублікує в соцмережах.

Лекція просто неба. У парку можна провести лекцію про стосунки/виховання дітей/дошлюбне консультування тощо. Також лекція може бути вузькотематична, наприклад, про жіноче здоров’я та репродуктивну функцію. Таку лекцію потрібно попередньо анонсувати і зробити безкоштовну реєстрацію для розуміння кількості учасників. Під час лекції долучатимуться нові зацікавлені люди, подружжя, родини, які відпочивають поруч.

Фотовиставка. Бібліотеки та музеї працюють у звичному режимі, а тому це хороша можливість зробити там фотовиставку кращих світлин з вашого фестивалю попередніх років. Цим самим ви нагадаєте про яскравий формат заходу минулого року та підкреслите ще раз важливість родинних цінностей у вашому населеному пункті. Також таку виставку можна провести на вулиці.

Підлітковий табір. Це щоденний тижневий табір у парку/сквері тощо для підлітків без ночівлі. Щодня проводяться спеціальні майстер-класи та навчальні лекції. Наприклад, фінансова грамотність, менеджмент, медіаграмотність тощо. Обов’язково під час табору повинна пролунати лекції про статеве виховання та дошлюбні стосунки. Усі лекції повинні бути адаптовані під вік аудиторії та повинні викладатися зрозумілою підліткам та молоді мовою.

Перегляд сімейного кіно. Ця акція може проходити у двох форматах: просто неба або у кінотеатрі. Стрічку до перегляду обирають організатори відповідно до аудиторії: це може бути фільм про стосунки, сімейний фільм, дитяче кіно про послух батьками тощо. Важливо перед або вкінці стрічки проговорити цінності та посил, заради якого, власне, організовується ця акція. 

ДОВГОВІЧНІ ТВОРЧІ ПАМ’ЯТКИ: 

Мурал. В Україні уже створено кілька тематичних сімейних муралів, зокрема у Києві, Конотопі, Лисичанську, Херсоні. Це малюнок на сімейну тематику на стіні будинку. Такі малюнки прикрашають сам будинок, надають яскравих фарб і несуть важливу смислову цінність суспільству. Аби зробити такий мурал, потрібен дозвіл від місцевої влади та попередній макет малюнка.

Пам’ятник чи скульптура. Реалізація такої акції потребує творчого підходу та попередніх домовленостей із місцевою владою. Зазвичай, скульптура встановляється на видному місці – центральна площа, парк, в’їзд у місто тощо. Розміщення скульптури чи пам’ятника сімейних цінностей здійснюється на довгий період, а то й назавжди. 

Пам’ятка чи споруда. Сюди відносяться різного роду творчі рішення на сімейну тематику, які несуть в собі окрім ідеологічної, практичну цінність. Наприклад, це може бути лавочка закоханих або сімейна арка для фотозони. Ці конструкції виготовляються із міцних матеріалів та встановлюються на довгий період часу або назавжди. Їх можна встановлювати біля будівлі реєстрації шлюбу, у парку сімейного відпочинку, біля будинку культури тощо. 

ЗОВНІШНЯ РЕКЛАМА

Сімейні білборди, сітілайти, метролайти, відеоборди, – усе це можна встановлювати у населених пунктах та на шосе між містами. У 2020 році по Україні розмістили 128 одиниць просімейної зовнішньої реклами. Офіс «Всі разом!» створив ексклюзивний дизайн сімейних білбордів (6 х 3 метри) та сітілайтів (1,8 х 1,2 метри) двох видів: щаслива сім я на фоні блакитного неба та насичено жовтий із національним орнаментом. Також є відеоборди різних розмірів для трансляції на екранах торгово-розважальних центрів. Усі макети надаються у вільному доступі офісом «Всі разом!» 

Зазвичай, розміщення такої реклами відбувається у взаємодії із місцевою владою. Рекламні конструкції та поклейка відбуваються за рахунок місцевого бюджету, друк постерів – за рахунок місцевих організаторів. Рідше влада покриває усі витрати, іноді місцеві оргкомітети розміщують постери на приватних рекламних носіях на інших умовах. 

Як проходять вуличні сімейні фестивалі у різних містах: www.vsirazom.ua/family

ВИ МОЖЕТЕ ОТРИМАТИ ВІД ОФІСУ «ВСІ РАЗОМ!»:

Компенсацію витрат на організаційні потреби або купівлю товарів та послуг на суму до 5 тис на конкурсній умові

Макети для друку транспарантів (10 видів) 

Макети для встановлення зовнішньої реклами (білборди, сітілайти, відеоборди) 

Юридичний супровід організації просімейної дії 

Зразки офіційних документів, листів, заяв, повідомлень 

Інформаційний супровід – репортаж з проведеної акції 

Шаблони та інструкції для роботи з пресою 

Приклади проведення подібних заходів в інших містах

Консультування від ключових учасників оргкомітету столичних заходів 

Якщо у Вашому місті запланована вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, повідомте про це в офіс руху “Всі разом!”:

info@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram