ВРЦіРО закликає до посту і молитви 24 лютого

Актуально
21.02.2023
ВРЦіРО закликає до посту і молитви 24 лютого

Всеукраїнська Рада Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО) закликала до Загальнонаціонального посту і молитви у день «річниці» нападу Росії на Україну – 24 лютого.

Рада Церков у своєму офіційному зверненні звертається до усіх конфесій з метою організування по всій Україні загальнонаціональний піст і молитву. З офіційного звернення: «Закликаємо усі конфесії України оголосити та провести у своїх релігійних спільнотах загальнонаціональний піст і молитву 24 лютого з цілодобовими молитовними чуваннями, постом та активним творенням діл милосердя».

Також наголосили на важливості та цінності такого заходу: «Загальнонаціональний піст, молитва до Господа та добрі діла є тою надприродною зброєю, яка дана Богом для руйнування великого зла та диявольських планів».

Привели історичні приклади, як застосування надприродної зброї, тобто молитви, міняло хід війн. Це було в житті ізраїльського народу, в житті США та інших християнських країн.

Тому в нинішній реальності війни, важливо аби віруючі люди всіх конфесій 24 лютого 2023 року об’єдналися в пості, молитві за перемогу України та за її духовне відновлення.

Підсумувала своє звернення ВРЦіРО: «У річницю повномасштабного вторгнення повинна звучати надпотужна молитва, аби зламати зло, яке повстало проти України. На ревну молитву віруючих всемогутній і люблячий Бог завжди відповість».

Нагадаємо, що Всеукраїнську Раду Церков і релігійних організацій утворено наприкінці 1996 року як міжконфесійну інституцію. Її метою є об’єднання зусиль конфесій у справі духовного відродження України та координації міжцерковного діалогу як в Україні, так і за її межами.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram