Вакцина Pfizer не пройшла всіх випробувань. Резонансні свідчення у Європарламенті

Актуально
27.10.2022
Вакцина Pfizer не пройшла всіх випробувань. Резонансні свідчення у Європарламенті

Жанін Смолл, президент відділу міжнародних ринків компанії Pfizer, повідомила Європейському парламенту 17 жовтня, що компанія не перевіряла вакцину за всіма стандартами перед тим, як розпочати масове вакцинування людей.

Чи запобігає передачі вірусу вакцина Pfizer від COVID-19 – встановлено не було. Та попри це, вона вийшла на ринок у грудні 2020 року. Але навіть після цього зізнання ЗМІ продовжили захищати компанію Pfizer, мовляв, вона ніколи і не стверджувала, що вивчала це питання.

На слуханні 17 жовтня Роб Рус, член Європейського парламенту від Нідерландів, запитав Смолл, чи Pfizer перевіряла свою вакцину проти COVID-19 на здатність запобігати передачі вірусу до її поширення на ринку. На це Жанін відповіла: «Знаєте, нам довелося рухатися зі швидкістю науки, щоб дійсно зрозуміти, що відбувається на ринку, і з цієї точки зору ми повинні були робити все ризиковано. Я думаю, що доктор Бурла, навіть якщо його тут немає, обернувся б і сам сказав би вам: «Якщо не ми, то хто?»

Далі вона пояснила, чому компанія Pfizer швидко розробила вакцину проти COVID-19, коли вірус поширився по всьому світу.

У відеофрагменті з дебатів у Європарламенті, опублікованому в інтернеті, чітко чуємо від одного з керівників Pfizer, що дослідження впливу вакцини на передачу вірусу від людини до людини не проводилися під час первинних клінічних випробувань.

Після цього Роб Рус написав у своєму Twitter: «ПОРУШЕННЯ: під час слухання щодо COVID-19 директор Pfizer визнає, що вакцину ніколи не перевіряли на запобігання передачі. Слоган «Роби щеплення для інших» завжди був брехнею. Єдина мета COVID-паспорта – змусити людей робити щеплення. Світ повинен це знати».

 

Натомість через медіа просували думку, що дві дози вакцини забезпечують 95% захисту від зараження COVID-19 у людей віком від 16 років. Це при тому, що навіть генеральний директор Pfizer Альберт Бурла в інтерв’ю NBC News у грудні 2020 року визнавав, що незрозуміло, чи можуть вакциновані особи бути носіями вірусу та передавати його іншим. «Я думаю, що це те, що потрібно вивчити, — сказав він. – Ми не впевнені в цьому прямо зараз».

Світлана Русіна, українська журналістка, одна з перших прокоментувала подію у свої соцмережах: «Приватна фармацевтична компанія не надала урядам по всьому світу підтверджень того, що щеплені в плані епідемічної безпеки вигідно вирізняються від нещеплених. Уряди на підставі незрозуміло чого пішли на безпрецедентне порушення прав людини – впровадивши сертифікати…».

Журналіст та розробник сайтів Денис Сінельников поділився на фейсбуці відеофрагментом, додавши підпис: «Глобальна афера нарешті розкривається. Шокуючі запитання депутата Європарламенту до виробника, який змушений був визнати відсутність тестування. Але ж навіщо в такому випадку Україна закупила таку велику партію доз? Навіщо був прийнятий закон №4142?»

Звернемо увагу, що дослідження, фінансоване Pfizer і німецьким виробником вакцин BioNTech, опубліковане в New England Journal of Medicine 10 грудня 2020 року, за день до того, як Управління з контролю за якістю харчових продуктів і медикаментів видало дозвіл на екстрене використання вакцини Pfizer проти COVID-19, теж не містило даних про ефективність у зниженні передачі вірусу.

 

“Всі разом!”

 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram