В армії США анулювали “критерій різноманіття” при підборі сержантів і офіцерів

Актуально
25.09.2024
В армії США анулювали “критерій різноманіття” при підборі сержантів і офіцерів

Керівник вищого рядового складу армії США видав вказівки, які скасовують вимогу щодо різноманіття. Вона була чинником при виборі старшинських посад вищого рівня. Фактично ця вимога давала перевагу лівій ідеології над військовою готовністю.

Сержант-майор армії Майкл Веймер, головний рядовий командир сил, нещодавно опублікував нові вказівки щодо відбору старших сержантів та офіцерів. Вони були скопійовані з попереднього документа, проте з одним винятком. У нових вказівках видалений рядок, який змушував враховувати «різноманіття» кандидатів на старшого сержанта. Тобто фактично, документ редагувався з метою скасування вимог, які ініційовані ліворадикалами. Про це в публікації зазначає веб-портал Military.

Цей крок був зроблений після тиску республіканських законодавців та політичних аналітиків. Вони розкритикували адміністрацію президента Байдена та віце-президента Гарріс, звинувативши їх у тому, що військові віддають перевагу прогресивним ідеалам, відкидаючи пріоритети ведення війни.

Медіаресурс The Daily Wire навів приклади того, як демократи лобіювали ліву ідеологію в армію. У серпні, адміністрація Байден-Гарріс заплатила стороннім організаціям мільйони доларів платників податків за реалізацію ініціатив різноманіття, справедливості та інклюзії (DEI). У документах було виявлено, що частина ініціатив DEI включала програми кар’єрного зростання на основі раси.

«Документи підкреслюють масштаби зусиль Пентагону впровадити ліву, расову ідеологію в армію, у партнерстві з академічними установами та консалтинговими фірмами. Зовнішні організації отримували долари платників податків. Вони налагоджували канали найму, які надавали кандидатам квоти на основі раси та статі. Консультували державну установу щодо політики DEI та боролися з внутрішнім і зовнішнім опором згаданій політиці», — повідомляє The Daily Wire.

Речник FGI Пітер МакГініс також зазначив: «Попри підвищене занепокоєння щодо військової готовності, Міністерство оборони продовжує надавати пріоритет ініціативам DEI. Замість того, щоб максимізувати навчання готовності для забезпечення боєздатних військових, підготовка Міністерства оборони розрахована на сприяння сіянню внутрішніх розбратів за допомогою агресивних зусиль з просування суперечливих ідеологій. Американці приєднуються до армії, щоб служити своїй нації та захищати батьківщину, а не проходити тренування чутливості».

Також у листопаді минулого року The Daily Wire повідомляв, що Міністерство оборони планувало витратити майже 270 мільйонів доларів на ініціативи DEI між 2022 і 2024 фінансовими роками.

Новина про скасування квот різноманіття в армії з’явилася після того, як армія непомітно почала прибирати деякі інші акценти на різноманітті. На початку цього року вона видалила свою рекламну кампанію під назвою «The Calling» на YouTube. Одна з таких реклам представляла жінку-солдата, яку виховувала пара лесбійок у Каліфорнії. Реклама викликала презирство ключових законодавців Республіканської партії.

На додаток до скасування вимоги різноманіття в керівництві Веймера, він і начальник штабу генерал Ренді Джордж також замінили гасло армії. Раніше воно було: «Люди перш за все». Проте гасло зосереджувалося більше на потребах солдатів і сімей, ніж на готовності до війни. Таке ставлення призвело до зниження важливих стандартів для жінок-новобранців.

Нагадаємо, Harley-Davidson, John Deere, Ford та інші провідні компанії США відмовляються від програми різноманіття, справедливості та інклюзії (DEI). Ініціатори програми прагнуть зобов’язати організації наймати на роботу людей, які начебто піддавалися дискримінації на основі ідентичності. Це стосується навіть тих людей, які не мають досвіду та не вміють виконувати роботу, на яку претендують.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram