Уряд пропонує Раді Церков спільно молитися за Україну

Актуально
16.02.2022
Уряд пропонує Раді Церков спільно молитися за Україну

Кабінет міністрів України видав Розпорядження, у якому пропонує ВРЦіРО 16 лютого провести спільні молебні. У документі також містяться пункти про проведення великої кількості заходів патріотичного спрямування.

На виконання Указу Президента України № 53 “Про невідкладні заходи щодо консолідації українського суспільства” Кабмін 14 лютого видав Розпорядження №147-р. Цим Розпорядженням затверджується відповідний План заходів, у якому окремим пунктом визначена ініціатива про звернення до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій із пропозицією проведення 16 лютого спільних молебнів за Україну.

8. Звернутися до Всеукраїнської Ради Церков і релігійних організацій із пропозицією провести 16 лютого 2022 р. спільні молебні за Україну“, – йдеться у документі.

Згідно із вказаним Розпорядженням, Кабмін зазначив відповідальними у реалізації цього питання Міністерство культури та інформаційної політики, а також Державну службу з етнополітики та свободи совісті. Вони мають звернутися до ВРЦіРО із зазначеною пропозицією.

Також у Плані заходів містяться пункти про проведення телемарафону “UAразом” з 08.00 до 10.00 та з 19.00 до 22.00 загальнонаціональними та регіональними телерадіокомпаніями. У закладах освіти плануються проведення заходів, присвячених консолідації українського суспільства, зокрема урок єдності та медіаграмотності, а також зустрічі із захисниками України та інші патріотичні заходи. В тому числі документом передбачається створення єдиної інформаційної платформи “UAразом” для забезпечення щоденного інформування населення про стан безпекової ситуації, а також про діяльність державних органів з питань забезпечення безпеки громадян.

Нагадаємо, що Президент України Володимир Зеленський оголосив 16 лютого Днем єднання, про що видав відповідний Указ. Він також звернувся до громадян із відеопосланням, в якому і повідомив про це.

Ми прагнемо до миру і хочемо вирішити всі питання виключно шляхом переговорів. І Донбас, і Крим повернуться в Україну. Виключно дипломатичним шляхом. Ми не робимо замах на чуже, але і свого не віддамо. У нас прекрасна армія. Наші хлопці мають унікальний бойовий досвід. і сучасною зброєю, це вже в рази сильніша армія, ніж вісім років тому. Нам кажуть, що 16 лютого стане днем ​​нападу. Ми зробимо його Днем єднання. Відповідний указ уже підписано. Цього дня ми вивісимо національні прапори, одягнемо синьо-жовті стрічки та покажемо усьому світові нашу єдність”, – заявив Зеленський. 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram