«Українські воїни ЗСУ – ґвалтівники?» Проєкт «Гендер в деталях» продовжує дискредитувати ЗСУ

Актуально
16.01.2024
«Українські воїни ЗСУ – ґвалтівники?» Проєкт «Гендер в деталях» продовжує дискредитувати ЗСУ

«Гендер в деталях» – грантова медіа-ініціатива в Україні, яка фінансується німецьким соціалістичним Фонду імені Гайнріха Бьолля. 12 січня у соціальній мережі Х (колишній Твітер) вони вчергове опублікували серію постів, зміст яких викликав обурення як цивільних, так і військових. У пості пишуть: «Багато жінок не йдуть воювати не тому що “я жінка, мені не треба”, а тому, що немає безпеки. Безпеки не від ворога, безпеки від своїх. Тебе можуть зґвалтувати –  і це буде нормою…». 

Таким чином “Гендер в деталях” вкотре просуває думку, що чоловіки, у тому числі військовослужбовці, це ризиковане середовище для перебування жінок. “Воїни ЗСУ гвалтують жінок”, – фактично стверджує “Гендер в деталях”. Ця грантова організація таким чином дискредитує і принижує Збройні Сили України, і конкретно кожного захисника. Тим більше, що на фронті у штурмових бригадах віддають своє життя саме чоловіки.

У коментарях під цим твітом молоді люди, серед яких і жінки, говорять, що це твердження – абсолютна маячня. Наприклад, коментар однієї з користувачок: «Ніколи не думала, що це скажу. “Гендер в деталях” – це така несусвітня…, що ви пишете. В армії всім важко, бо це армія і зараз війна і всі вигризають собі все: від снаряги і до нормального ставлення. Ох ви і опущені, капець». 

І ось ще декілька: «Невже знайшли вихід, як вам рублі передавати? Взагалі не розумію, чому СБУ не займеться цим розпалюванням ворожнечі. Це ж вже всім очевидно, що ви працюєте на користь росії». 

«Ви не експертне медіа, ви просто ворожі агенти, котрі займаються усім, окрім того, що ви декларуєте не потрібна ні ваша контора, ні ваших колег з Київпрайду», – пишуть користувачі соцмереж.

Окрім цивільних, прокоментували це й військові. Зокрема офіцер ЗСУ Євген Карась пише: «Вже десятки військових, чоловіків і жінок, відписали, що ґендерна шобла обнагліла. В ЗСУ на практиці, якщо і «дискримінують» жінок – то в позитивному ключі – намагаються обмежити від ризикових штурмових операцій. Жодних доказів «масових згвалтувань» ґендери не наводять. Просто транслюють це з своїх медіа-майданчиків як факт. Так і пишуть, що не збираються зупинятися. Майданчики надуті рекламою за кошти лівацьких фондів. Це черговий приклад, коли лівацькі структури розгортають підривну діяльність проти України. Мімікрують під «ґендеро-захисні ініціативи». 

Саме представники патріотичних і просімейних організацій серед перших вступили в ряди ЗСУ після 24 лютого. Їхнє залучення у війну певною мірою відволікло їх від громадської діяльності, спрямованої проти лівих антиукраїнських і антиприродних фондів. Своєю чергою різні ідеологічні марксистські ініціативи, типу «Гендер в деталях», продовжують квітнути і отруювати свідомість громадян своєю пропагандою. Більше того, користуючись моментом, вони почали діяти ще нахабніше, наприклад, вимагаючи тепер легалізувати одностатеві партнерства.

Як вже було зазначено, «Гендер в деталях» – це грантовий медіаресурс, заснований в 2016 році за підтримки німецького Фонду імені Гайнріха Бьолля. Проєкт організовує інформаційні кампанії по боротьбі з «патріархатом», «токсичною маскулінністю», «гомофобією», «гендерними стереотипами». Тобто свідомо і цілеспрямовано прагнуть знищити природний порядок, провокують соціальне розшарування і протистояння. Редакторки проєкту — Галина Котлюк і Тамара Злобіна.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram