У Теннессі новий закон: чиновники можуть відмовляти в укладенні «одностатевих шлюбів»

Актуально
01.03.2024
У Теннессі новий закон: чиновники можуть відмовляти в укладенні «одностатевих шлюбів»

У штаті Теннессі (США), губернатор та християнин Білл Лі підписав новий закон. Він дозволяє державним чиновникам та посадовцям відмовляти в укладенні так званих «одностатевих шлюбів», якщо це суперечить їхнім переконанням. Закон набув чинності у день його підпису, 21 лютого.

У законі йдеться про те, що чиновники штату Теннессі, до прикладу, можуть не проводити весіль, не видавати ліцензії на реєстрацію та не укладати «одностатеві шлюби», якщо це суперечить їхнім моральним чи іншим цінностям.

Попередньо відомо, що оригінальний проєкт законодавства був прийнятий минулого року Палатою Представників. У ньому зазначалося про дозвіл відмовляти в укладенні шлюбу на основі совісті або релігійних переконань людини.

Нагадаємо, що 3 вересня 2015 року за ґрати була відправлена Кім Девіс. Співробітниця відділу реєстрації (посадовиця), яка відмовилась видавати ліцензії на реєстрацію «одностатевих шлюбів». Це попри те, що штат Кентуккі (США) не мав жодного закону, який би регулював це питання. Окрім того, законодавство штату передбачало лише укладання шлюбу між чоловіком і жінкою.

Кім Девіс припинила видавати дозволи після того, як Верховний суд США 26 червня 2015 року легалізував шлюби представників лгбт-угрупування в усіх штатах. Вона пояснила, що як християнка не може діяти інакше.

Також у 2020 році, губернатор штату Теннессі, підписав закон, який захищає права агентств з усиновлення відмовляти лгбт-парам в усиновленні дитини.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram