У школах Київщини навчають високої духовної культури

Актуально
22.11.2022
У школах Київщини навчають високої духовної культури

21 листопада у ліцеї «Софія» на Київщині відбулась презентація результатів першого етапу Всеукраїнського експерименту «Теоретико-методичні засади виховання духовно-практичної позиції здобувачів дошкільної та загальної середньої освіти». Програма була затверджена Міністерством освіти і науки України у жовтні минулого року.

На даний момент участь в експерименті приймають три заклади: Софіївсько-Борщагівський ліцей «Софія», Софіївсько-Борщагівська початкова школа «Софія» та Софіївсько-Борщагівський заклад дошкільної освіти «Софія».

Мета звітньої презентації – показати статистичні підсумки та результати шкільного і дошкільного виховання на основі християнських цінностей: професійне зростання педагогів, учасників експерименту; ставлення замовників освітніх послуг до інновації; зміни у поведінці дітей та як загалом це впливає на навчання та становлення особистості дитини.

Презентацію завершення першого етапу експериментальної програми провела автор ініціативи, директор освітнього центру Sofia Global Education Алла Кухарчук, та завуч ліцею Микола Дзисюк. Своїм враженням від результатів інноваційної діяльності поділився науковий керівник експерименту Іван Бех, професор, директор Інституту проблем виховання НАПН. На події був присутнім засновник освітнього проєкту Sofia Global Education Андрій Мартинов та голова Борщагівської територіальної громади Олесь Кудрик.

Після офіційної частини учні шкіл та вихованці садочків «Софія» провели творчий вечір, присвячений Дню Гідності та Свободи. Викладачі ліцею, батьки і діти стали учасниками драматичної концертної програми. Виступив також солдат ЗСУ Андрій Рибалко, батько одного з учнів. Наприкінці програми відбувся святковий фуршет.

Всеукраїнський експеримент «Теоретико-методичні засади виховання духовно-практичної позиції здобувачів дошкільної та загальної середньої освіти», який діє на базі закладів освітнього центру Sofia Global Education, розрахований до 2026 року. На даний момент за програмою навчаються понад 650 дітей різного віку.

 

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram