Спікер парламенту, голови фракцій та міст зібралися на IX Національнму молитовному сніданку

Актуально
08.09.2021
Спікер парламенту, голови фракцій та міст зібралися на IX Національнму молитовному сніданку

ІХ Національний молитовний сніданок відбувся 08 вересня у місті Києві. Захід був приурочений до 30 річниці незалежності України, на якому обговорювали гострі суспільні питання та молилися за Божий захист для держави та інституції сім’ї.

Молитовний сніданок об’єднав понад 1000 учасників з 15 країн світу. В Українському домі зібралися представники релігійних громад, політики та урядовці, представники органів місцевого самоврядування, військові та діячі культури, а також поважні закордонні гості – парламентарі США, провідні політики країн Європейського Союзу і Бразилії. Зокрема, для участі у IX Національному молитовному сніданку до Києва прибули конгресмен США від штату Каліфорнія Хуан Варгас, конгресмен США від штату Пенсильванія, співголова українського кокусу в Конгресі США Браян Фітцпатрік та Боб МакЮен – конгресмен США п’яти скликань від штату Огайо, радник Президента Рональда Рейгана, який допомагав Україні на етапі становлення її незалежності.

У заході взяв участь Голова Верховної Ради Дмитро Разумков. Він наголосив, що такі зустрічі сприяють пошуку діалогу як в українському суспільстві, так і в усьому світі.

«Це давня традиція, яка направлена на те, щоб об’єднувати людей шляхом діалогу. Саме на таких майданчиках ми можемо зустрітися, говорити, і головне — знаходити спільні точки дотику для того, щоб рухатися вперед. І я дуже сподіваюся, що діалог буде панувати в українському суспільстві та світі», — зауважив Дмитро Разумков.  За словами Голови Верховної Ради, Національний молитовний сніданок — це також майданчик, де можна обговорити виклики, які постали перед Україною та світом.

Перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук відзначив, що завдяки перемовинам та діалогу можна досягнути спільного добробуту та кращих результатів. «Усі ми щиро просили миру для нашої Батьківщини, радості для кожної української родини та успішного розвитку для всієї країни. Саме в єдності – наша сила! Спільна молитва – приклад згуртованості українців», – зазначив парламентар.

Олімпійський чемпіон Жан Беленюк виступив під час Молитовного сніданку. Він зазначив, що єдина золота медаль на Олімпіаді в Токіо була ним здобута тому, що він молився і Бог йому допоміг перемогти.

Народний депутат України Василь Мокан на офіційній сторінці в Facebook зазначив: «Потужна енергетика, невимушена атмосфера, впливові та цікаві учасники, а головне – сповідування християнських цінностей та спільного об‘єднавчого процесу на благо держави. Дякую організаторам за те, що зібралися, за те, що такі заходи стали традиційними у нашій країні! Боже, бережи та благослови Україну!!!».

Дев’ятий Національний молитовний сніданок відбувся у дружній атфосфері. Учасники заходу мали змогу у невимушеному діалозі поділитися досвідом та виступити із пропозиціями по зміцненню держави.

Кілька десятиліть Національні молитовні сніданки проходять в США, Європарламенті, країнах Європейського Союзу та багатьох інших країнах світу. Для України проведення таких заходів також стало вже доброю традицією.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram