У Києві попрощались з Миколою Коханівським, другом «Буревієм»

Актуально
16.07.2024
У Києві попрощались з Миколою Коханівським, другом «Буревієм»

Похорон героя України Миколи Коханівського відбувся в Києві 16 липня. Зустріли його «на щиті» на Михайлівській площі. Після чого провели таїнство відспівування у Михайлівському Золотоверхому монастирі. Він був щирим християнином, патріотом та українським націоналістом. Микола організовував проукраїнські акції, воював  починаючи з 2014-го року та був учасником вуличних заходів на захист сімейних цінностей.

Після відспівування священник поділився приємними спогадами про Миколу. Він згадав, як «Буревій» їздив на море та захворів. Тоді він казав священнику, що не хоче померти ганебною смертю. «Для нього було важливо загинути в бою за Україну. Він загинув за кожного з нас. В нього була настільки велика любов до своєї батьківщини, що ця любов давалась кожному», – пригадував про Миколу служитель монастиря.

Підтримати рідних та близьких Коханівського та попрощатися з ним прийшли сотні українців. Вони сформували колону та рушили до Майдану незалежності. Там побратими та друзі Миколи розповідали про спільний з ним шлях. Вони згадували про лідерський характер «Буревія» та його вчинки, які не залишали байдужим нікого.

«Всі ми сьогодні зібралися тут, щоб попрощатися з Миколою Коханівським, другом “Буревієм”. Це був щирий християнин, послідовний націоналіст, вічний звитяжний воїн на всіх фронтах. Микола дуже часто усіх нас збирав на цьому доленосному місці, на Майдані Незалежності. Але сьогодні Микола зібрав нас всіх тут для того, щоб ми з ним попрощалися», – сказав Ігор Плохой, капелан. Вкінці прощальної церемонії прощальне слово говорив племінник Миколи. Він з надією зазначив, що ще раз ми збиремось на Майдані для того, щоб викрикнути слово «Перемога».

Руслан Кухарчук, голова організації «Всі разом!», каже про Коханівського: «Він християнський воїн, український націоналіст і український лицар. Людина, для якої не було проблем розрізнити добро і зло. Він, як справжній ідеаліст, був не просто побратимом, а провідником, який надихав слідувати за християнськими і українськими ідеалами все своє життя. Микола “Буревій” Коханівський – це провідник, який залишився і в пам’яті українців і в українській історії назавжди».

Поховали Миколу Коханівського на Алеї Героїв Лісового цвинтаря.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram