У Київській області просять Уряд ліквідувати посаду з гендерних питань

Актуально
14.12.2018

Білоцерківська міська рада ухвалила рішення, в якому просить Кабінет міністрів звільнити Урядового уповноваженого з питань гендерної політики Катерину Левченко. Документ містить також вимогу про ліквідацію зазначеної посади, яка «викликає чимало суперечностей у суспільстві».

13 грудня міська рада Білої Церкви, Київської області, ухвалила рішення про звернення до Кабінету міністрів України, в якому депутати просять Прем’єр-міністра ліквідувати інституцію Урядового уповноваженого з гендерної політики. Також у документі є вимога щодо необхідності формування центрального органу влади, який буде відповідальним за сім’ю.

В пояснювальній записці до документу зазначено, що метою такого рішення є привернення уваги керівництва держави до скандального інтерв’ю Урядового уповноваженого з гендерної політики Катерини Левченко. Державний службовець в ефірі Громадського радіо 8 грудня заявила, що рішення місцевих рад щодо захисту інституції сім’ї  загрожують національний безпеці і обороні, вони неконституційні і загалом ініціаторів таких голосувань потрібно притягнути до кримінальної відповідальності. З відповідним зверненням вона звернулася до СБУ.

Таким чином Білоцерківська міська рада солідаризувалася із Рухом «Всі разом!», який у вівторок 11 грудня направив звернення до Прем’єр-міністра із вимогою звільнити Катерину Левченко.

Нагадаємо, що 65 рад різних рівнів (в тому числі 11 обласних) прийняли звернення до Президента України ВРУ, КМУ, РНБО з рядом вимог щодо захисту цінностей української сім’ї. Ці ради представляють інтереси понад 20 мільйонів українців. Практика подібних звернень до центральних органів влади продовжується. Повний перелік можна подивитися на сайті: https://vsirazom.ua/council

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram