У Києві відбувся Християнський Громадянський Форум “Всі разом!”

Актуально
01.02.2021
У Києві відбувся Християнський Громадянський Форум “Всі разом!”

30 січня 2021 у Києві відбувся Християнський Громадянський Форум “Всі разом!”. Подію відвідали відповідальні лідери руху “Всі разом!”, куратори сімейних фестивалів у містах, резиденти «Кабінету експертів», пастори і керівники громадських організацій, дружні політики, чиновники та бізнесмени з різних регіонів України. Кожний з них реалізує спільне бачення утвердження євангельських цінностей у ключових сферах суспільного життя. Вони вже стали візіонерами та будівничими найкращих змін у своїх громадах і професійних галузях. Обмін досвідом і спільна тратегія руху у новому році стали головними темами усіх промов і панельних дискусій. Вечірня програма відкрилася спільною вечерею та нагородженням найактивніших учасників руху “Всі разом!”. Усім присутнім були подаровані пам’ятні брендовані подарунки про участь у Форумі цього року.

Денна програма Форуму відкрилася вітальним та настановчим словом від Дмитра Лаптєва, єпископа церкви “Світло Життя” (Полтава) та спільною молитвою. Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!» представив оновлену стратегію руху на 2021 рік та про особливості спільного ціннісної позиції, яка покладаються в основу програми дій руху «Всі разом!». Офіційна частина Форуму складалася з трьох основних блоків: “Сімейний рух в умовах карантинних обмежень”, “Християнська адвокація цінностей у владі”, “Кабінет експертів”. Кульмінацією дня була звана вечеря і церемонія нагородження найактивніших учасників руху.

Павло Валенчук, пастор церкви та депутат Черкаської міської ради поділився досвідом пасторської місії з політичними інструментами. Він наголосив, що змінити людську свідомість та політичну культуру міста – таке завдання для християн у владі.

Елеонора Дібрівна – юрист руху “Всі разом!” презентувала блок християнського правозахисту та адвокації. Вона поділилася успіхами перемог в суді по захисту рішення Чернівецької обласної ради на захист інституту сім’ї; взаємодії з народними депутатами, зокрема з МФО “Цінності. Гідність. Родина”; протидію законодавчим ініціативам, які мали на меті впровадження відповідальності за критику гендерної ідеології та протидію пропаганді гомосексуалізму.

Олександр Мазурчак, лідер політичної партії “Наш край” розказав про імплементацію до програми партії положень розбудованих на християнських цінностях. Чітка і зрозуміла позиція партії на підтримку природньої сім’ї в Україні стала конфліктною при реєстрації оновлених положень програми.  Пан Олександр повідомив, що за результатами місцевих виборів його партія здобула 1910 мандатів у місцевих радах; посіла 5 місце по сільським головам і обіймає 1 місце серед партій по представленню жінок.
Олександр Мазурчак закликав учасників Форуму до рішучої та дієвішої позиції щодо адвокації християнських цінностей у владі.

Ігор Плохой, голова ГО “Християнський фронт”, підводячи підсумки виборчої кампанії минулого року, наголосив, що рекордна участь кандидатів – християн переможно подолала 5% бар’єр і здобула високу кількість мандатів на місцях. Це дуже хороший показник. У своїй промові Ігор Плохой закликав об’єднувати прохристиянські, консервативні та традиціоналістські рухи у спільну коаліцію. Він навів приклад американської “Коаліції віри та свободи” та її успішну взаємодію з електоратом на останніх президентських виборах в США.

У панельної дискусії по підсумках  місцевих виборів брали участь: Олег Підкопаєв – пастор церкви, депутат Криворізької міської ради, Олексій Баркалов – пастор церкви, депутат Васильківської міської ради, Назарій Островський – депутат Бродівської міської ради та Григорій Євтушенко – депутат Михайлівської ОТГ – розказали про власний досвід передвиборчої програми, тактику ведення своєї кампанії у громаді, проаналізували відмінності регіонів України та нове виборче законодавство.

Ольга Дацька – куратор всеукраїнської кампанії “Всі разом – за сім’ю” презентувала роботу сімейного руху в умовах карантинних обмежень. Вона розказала про кількісні здобутки і стратегію співпраці у нових карантинних реаліях.

Для участі у панельній дискусії про вуличні заходи на сімейну тематику – успішним досвдом поділилися керівники сімейних фестивалів в регіонах: Андрій Яценко (Херсон), подружжя Печоркіних (Полтава), Олена Алєщенкова (Горішні Плавні), Олексій Кудинов (Біла церква). Вони представили успішний досвід проведених вуличних активностей на підтримку природньої сім’ї у період карантинних обмежень.

Максим Танцюра – активіст громадського руху протидії ЛГБТ розказав про інформаційно-просвітницькі акції, які відбулися у Харкові, Одесі, Запоріжжі та Львові на підтримку природнього шлюбу – як контрподії проти гей-парадів у цих містах.

У 2020 році  рухом «Всі разом!» був складений та виданий Методичний комплекс для наставників у таборах і школах “Моя стать. Шлюб і сім’я”. Автором цієї методички стала Ірина Іваськів, багатодітна мама, досвідчений автор і методист. На Форумі вона презентувала цей методичний посібник для вчителів і організаторів підліткових таборів.

Святослава Федорець – заступник директора Асоціації сексологів та сексотерапевтів України продовжила презентацію Методичного комплексу і звернула увагу присутніх на важливості своєчасної педагогічної та психологічної підтримки дітей у період статевого формування. Вона зазначила, що подібна методична розробка – є прикладом фахового підходу до роботи з дітьми.

Роман Аблязов – керівник проектів руху “Всі разом!” презентував роботу Кабінету експертів у минулому році:  стале виробництво програм КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ, генерування аналітичних продуктів і публікації, моніторинг цитованості резидентів формації у ЗМІ. Він також повідомив про план співпраці в рамках аналітичного напрямку на 2021 рік і запросив усіх бажаючих експертів долучатися до створення профільних підкастів на каналі Кабінету експертів у YouTube.

Ярослав Божко, голова Центру політичних студій “Доктрина” виступив перед учасниками Християнського Громадянського  Форуму на тему формування консервативної експертної коаліції в Україні.  Він наголосив, що консол ідація – як вектор взаємодії різних традиціоналістських рухів – має високу затребуваність від суспільства. Саме консолідація дасть змогу структурувати політичний сектор консервативного політичного і громадського крила суспільства. Варто спрямувати зусилля на створення об’єднаного аналітичного центру, який би став авторитетним і визнаним у професійних колах експертним голосом консервативної частини суспільства. Саме консолідація правих сил забезпечить всебічний вплив через ппоширення та обгрунтування природних цінностей і прав у суспільстві, які здатні змінити свідомість електорату і передати досвід, інструменти і візію наступним поколінням.

Олександра Шрамова – докторантка Страсбурзького університету, голова ГО “Захист прав дітей до народження” актуалізувала тему захисту суб’єктивних прав ненароджених дітей в Україні. Ліволіберальний контекст поширює маніпулятивні твердження про те, що ненароджена дитина – є частиною тіла його матері. Звідси, вимальовується хибне твердження про те, що у жінки є право вирішити: чи дати життя цій дитині в народженні або зробити аборт. Пані Олександра стверджує, що якщо є людина – у неї є природні права. А точкою відліку появи нової людини, потрібно вважати її запліднення. Обсяг цих прав зростає з розвитком дитини. Які природні права має набувати ненароджена дитина: право на життя та здоров’я; право на людську гідність і її захист; право на власність; право на батьківське піклування тощо.

Роман Ступницький – член правління ГО «Рух протидії наркоманії та наркокорупції» виступив на тему: “Україна – конопляна плантація світу”. Він наголосив, що у поточному році варто пріоритетно працювати у напрямку протидії канабісної пропаганди на рівні держави. Через популяризацію конопель, сьогодні в Україні створюється попит на начебто панацейні ліки, до яких українці не мають доступу в сучасних реаліях. Розгледіти справжі мотиви легалізації конопель не важко. За бажанням окремих фармкампаній отримати велику долю на ринку відкриваючи новий напрям фарміндустрії — нівелюється значення вітчизняних наукових досліджень, проведення широкого дискурсу серед лікарів та громадськості. Є очевидним, що ті загрози, які виникнуть при легалізації рослин канабісу, перевищуть суспільну значущу користь. Тому внесення змін до Кодексу України про адміністративні правопорушення, до Кримінального кодексу України та інших документів. Посилання на право людини на життя у назві та в пояснювальній записці до різних законопроектів, спрямованих на легалізацію, культивування та обіг наркотичних засобів, видається блюзнірством. Такі законодавчі ініціативи призведуть до стрімкого зростання і поширення наркоманії в суспільстві, зокрема у молодіжному середовищі. Доступність коноплі та продуктів з неї, зростання прибутків наркоторговців приведе до вкрай негативних наслідків для всього українського суспільства.

Руслан Кухарчук, голова руху “Всі разом!” презентував створення спеціального сайту “Дискваліфіковані”. Це реєстр державних службовців та політиків, які діють проти інституту сім’ї та природних цінностей в Україні. Ознайомитися з базою даних зі списком осіб, які отримали від сімейного руху «червону картку», можна тут: ДИСКВАЛІФІКОВАНІ.

Ресурс створено з метою донесення до українських громадян та українських виборців повноти інформації, щоб всі могли контролювати діяльність представників органів влади та максимально усвідомлено ухвалювати рішення під час місцевих і загальнодержавних виборів. І запросив до спільного поповнювання цього ресурсу регіональними “героями”, які протидіють сімейному руху на місцях.

У вечірньому блоці Форуму відбулася звана вечеря і церемонія нагородження найактивніших учасників руху “Всі разом!”. Серед номінантів на нагородження стали: Павло Сільковський – за кваліфіковану роз’яснювальну роботу у період поширення коронавірусної інфекції COVID-19. Олександр Озеруга – за багаторічну пастирську і єпископську опіку всеукраїнського громадянського руху «Всі разом!». Ірина Іваськів – за створення Методичного комплексу для наставників у таборах і школах на теми «Моя стать» та «Шлюб і сімя». Олег Підкопаєв – за ефективний розвиток і масштабування руху на захист природних сімейних цінностей у Кривому Розі інструментами громадської і політичної діяльності. Олександр Мазурчак – за фіксацію у програмі партії «Наш край» пунктів на захист сімейних цінностей та проти пропаганди ЛГБТ-ідеологіїЗа орієнтацію на християнський шлях розвитку України. Максим Танцюра – за активну участь в організації мирних вуличних акцій на захист інституту сімї та проти ЛГБТ-пропаганди у різних містах України.  Жанна Степанова – за багаторічну партнерську та молитовну підтримку. За поширення місії та цінностей руху у Херсоні. З нагоди десятиріччя організації та з причини нашої поваги і вдячності.



Усі учасники високо оцінили музичний супровід, який упровдовж усього дня, забезпечувала музична команда християнської церкви “Благодать”.

Фотозвіт з події можна переглянути тут.

 

 

 

 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram