У Канаді арештували вуличного проповідника за проведення богослужіння

Актуально
11.05.2021
У Канаді арештували вуличного проповідника за проведення богослужіння

Пастор Артур Павловський є вуличним проповідником у міста Калгарі, що у Канаді, де він проживає із 1995 року. На початку квітня у церкві Adullam church він проводив Пасхальне служіння. Під час святкової проповіді поліцейські увірвалися у церкву зі зброєю під приводом недотримання протиепідеміологічних заходів під час коронавірусу.

Пастор Артур Павловский наполягав, що у поліцейських немає законних та моральних підстав для такого вторгнення. Він вигнав їх з церкви, назвав правоохоронців «нацистами», «гестапівцями» та «комуністами», а також сказав, щоб наступного разу без ордеру не з’являлись. і таким чином вирішив покласти край присутності озброєних людей у церкві.

«Це місце для молитви, а не для зброї, – сказав Артур Павловський. – У нас тут люди моляться. Вони лякали дітей. Адже це Пасха». У пастора троє дітей і він бачив, як сильно вони були схвильовані під час візиту поліцейських.

Як пояснюється у прес-релізі поліції Калгарі, в межах виконання розпорядження міської адміністрації, поліцейський має бути присутнім під час огляду приміщення у зв’язку із проведення релігійних зібрань. Проте у церкві, за заявою Павловського, не було випадків захворювання у Церкві. За його думки, жодної необхідності правоохоронцям приходити до церкви не було.

Пізніше у інтерв’ю виданню Toronto Sun, пастор розповів, що виріс за «залізною завісою» і свого часу вимушений був втекти із комуністичної Польщі. Він зазначає, що знає як поводять себе правоохоронці у тоталітарних країнах, тому присутність озброєних поліцейських у церкві викликає у нього погані спогади. Пастор Артур Павловський відомий тим, що годував безхатьків і заявляв, що буде продовжувати цю добру справу і підчас локдауну. Через це отримав безліч штрафів під час пандемії.

«Я намагаюсь зупинити самогубства та допомогти тим, хто у відчаї, – каже пастор. – Я просто хочу, щоб мене залишили у спокої. Я хочу бути у змозі виконувати свою роботу: намагатися допомагати людям та рятувати життя».

Проте майже через місяць – 8 травня пастора заарештували за порушення правил локдауну, а саме – «за проведення незаконного зібрання» (на оригіналі звучить як “with organizing an illegal in-person gathering”). Про це повідомив поліцейський, коли зупинив Артура та його брата Давида Павловського, а також проінформував про наявність ордера на орешт їх обох.

Коли Артур Павловський прямував до дому після богослужіння, правоохоронці у повному озброєнні зупинили його автівку, і прямо на дорозі при жвавому автомобільному русі, поставили на коліна, наділи наручники та поволокли до поліцейського авто. Під час арешту Артур Павловський неодноразово назвав їх «нацистами», бо користуються тими ж методами, як і гестапівці свого часу. Його рідний брат Артур також був заарештований таким самим чином.

Арешт священнослужителів спричинив масові протести, які продовжуть проводитися на підставі до Хартії прав і свобод. А згідно зі ст. 176 Кримінального Кодексу Канади переривання церковної служби та арешт після називається кримінальним порушенням. Тобто поліцейські порушили нормативні акти вищого рангу, виконуючі розпорядження міської адміністрації. Як зазначає LifeSiteNews, який взяв коментар у сина Артура Павловського, зараз вже адвокати працюють над наступними можливими варіантами захисту проповідників.

Наразі, як повідомляє Rebel News, брати Павловські перебувають під вартою, вони ще не бачилися з адвокатами та вимушені були спати просто на голому бетоні. Rebel News заснував веб-сайт SaveArtur.com і пообіцяв допомогти оплатити судові витрати Павловського, роблячи “все можливе, щоб врятувати пастора Артура”.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram