У Каліфорнії демократи хочуть надати пільги на купівлю житла для нелегалів

Актуально
28.08.2024
У Каліфорнії демократи хочуть надати пільги на купівлю житла для нелегалів

У Каліфорнії іммігрантам без документів можуть надати право на отримання до 150 тисяч доларів державних позик на житло. Це стало першою подібною пропозицією у Сполучених Штатах Америки (США). Законодавчий орган Каліфорнії, ймовірно, ухвалить це рішення цього тижня, адже там демократи мають більшість голосів. Додамо, що штат Каліфорнія має найбільшу частку нелегалів у країні.

Просування пропозиції почалося після того, як сенатор від штату Анна Кабальєро в минулому місяці заявила, що штат має спеціально включати іммігрантів без документів в різні програми, оскільки «це правильно». А Кріс Саур, представник Каліфорнійського агентства фінансування житла, зазначив у заяві, що «агентство віддане нашій місії допомогти жителям Каліфорнії з низьким і помірним доходом знайти місце, яке можна назвати домом». Про це повідомляється в публікації Politico.

Автор законопроєкту, демократ Хоакін Арамбула, сказав: «Ми просто хотіли бути максимально інклюзивними в нашій політиці, щоб усі, хто платить податки тут, у нашому штаті, могли отримати це право». Він також зазначив, що не хоче пов’язувати більшу проблему імміграції зі своєю пропозицією. Проте законопроєкт може потрапити в політичні суперечки із наближенням виборів. Адже ця пропозиція є відповіддю на існуючий федеральний закон, який забороняє нелегальним іммігрантам брати участь у державних пільгах. Крім того, є ймовірність того, що це збільшить нелегальну імміграцію.

Проте губернатор від Демократичної партії Гевін Ньюсом відмовився відповісти, чи підпише він цей проєкт. Кампанія Гарріс також відмовилася коментувати цю пропозицію, щоб уникнути обурення в суспільстві під час своєї передвиборної боротьби. Сама ж Камала Гарріс, у промові на минулому тижні, сказала: «Країна може виправдати нашу горду спадщину як нації іммігрантів і реформувати нашу зруйновану імміграційну систему».

В свою чергу речник кампанії Трампа Каролайн Лівітт назвала цей законопроєкт несправедливим, але типовим для політики демократів. Також член Асамблеї Республіканської партії, на слуханнях комітету цього літа, Джо Паттерсон сказав, що він «не може використовувати обмежені долари для людей, які перебувають у цій країні без документів».

У Truth press зазначили, що роздача пільг підвищить витрати на житло американців і ускладнить життя 85% каліфорнійських сімей. Тих сімей, які народилися в Америці та заробляють менше ніж 80 тисяч доларів на рік і витрачають більше 30% свого доходу на житло.

Нагадаємо, Ілон Маск зі своїм бізнесом втік з Каліфорнії через закон про так звану гендерну ідентичність.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram