У Кабінеті експертів дали коментар каналу “Магнолія-ТВ” про сурогатне материнство

Актуально
22.05.2020
У Кабінеті експертів дали коментар каналу “Магнолія-ТВ” про сурогатне материнство

Український телеканал “Магнолія-ТВ” оприлюднив сюжет про явище сурогатного материнства. Приводом стало те, що українська клініка репродуктивної медицини виклала в мережу Інтернет відео, в якому повідомлялося про 46 немовлят, народжених сурогатним способом для іноземних громадян. Всі вони перебувають в одному з київських готелів, в очікуванні транспортизації за кордон до своїх батьків. Після побаченого, у владних кабінетах зчинився серйозний переполох. Уповноважена Верховної Ради України з питань прав людини Людмила Денісова заявила, що у відеоролику технології сурогатного материнства рекламуються як «товар високої якості».

Автори сюжету звернулися до Олени Львової – резидента Кабінету експертів, кандидата юридичних наук за коментарем щодо юридичного аспекту цього питання.

“Це досить сумнівно, чи вони потраплять у сім’ю і яка буде у них доля? Чи будуть вони там у безпеці? Немає процедури спостереження за подальшою долею цих дітей. Однозначно – це є одним із способів торгівлі людьми”, – зазначила Олена Львова.

Дивіться більше у сюжеті

 

Рекомендуємо також інші матеріали за цією темою на сайті “Всі разом!”:

Програма КАБІНЕТ ЕКСПЕРТІВ “Сурогатне не материнство”

46 немовлят, наче товар застрягли на «живому складі» в Києві

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram