Тисячі колумбійців вийшли на протести проти гендерної ідеології

Актуально
23.10.2024
Тисячі колумбійців вийшли на протести проти гендерної ідеології

У Колумбії тисячі людей вийшли на вулиці міст, щоб продемонструвати свою позицію проти гендерної ідеології. 19 жовтня у близько 30 містах відбулися марші на знак протесту проти меморандуму Департаменту охорони здоров’я країни. Його метою є підтримка підлітків у зміні зовнішніх статевих ознак.

Тисячі колумбійців взяли участь у марші «Не з дітьми» по всій країні, щоб вимагати скасування урядової політики, яка підтримує «зміну статі» дітей. У маршах взяли участь громадяни країни, зокрема родини, релігійні лідери та медичні працівники. Спонсорами та організаторами були кілька організацій, які захищають життя та сім’ю, зокрема Unidos por la Vida (Об’єднані заради життя) та Union Familia (Сімейний союз). Окрім столиці країни Боготи, демонстрації відбулися в Калі, Медельїні, Барранкільї, Картахені та Санта-Марті та інших містах.

Проте невелика група транс-активістів у Боготі намагалася зупинити демонстрацію. Але учасники маршу продовжили свій курс до центру міста з плакатами, які вимагали поваги до добробуту неповнолітніх. «Не зв’язуйся з моїми дітьми», — було написано на одному з плакатів.

Протестувальники вимагали скасувати Зовнішнього меморандуму 115 Управління охорони здоров’я національного уряду (Supersalud). Сімейний союз заявив в Instagram, що «понад 30 міст підняли свій голос, щоб сказати «не з дітьми», посилаючись на Supersalud. Він був опублікований 21 вересня та містить «загальні інструкції щодо перевірки, нагляду та контролю, щоб гарантувати право на здоров’я транс-людей у Колумбії». Розділ H присвячено «транс-дітям і підліткам, які перебувають у процесі розвитку». Мета цього розділу полягає в тому, щоб неповнолітні мали «здоровий розвиток і підтримку в підтвердженні своєї ідентичності та/або гендерного вираження на цих етапах життєвого циклу».

Одним з основних гасел маршу було: «Не возися з дітьми». Воно було спрямоване на інспектора охорони здоров’я Луїса Карлоса Леала, який був призначений на цю посаду президентом Густаво Петро. У заявах, зроблених перед демонстрацією, президент United for Life Хесус Маганья звинувачував Леала, що він «видав цей меморандум, щоб просувати гормональну терапію та зміну статі відповідно до його власної ідеології».

«Їм байдуже руйнування сім’ї, знищення дітей; їм байдуже дотримання прав батьків, тому що вони хочуть робити це з неповнолітніми», — сказав лідер ACI Prensa.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram