Три десятки локацій сімейного сервісу розмістилися на фестивалі “Всі разом – за сім’ю!”

Актуально
06.06.2017

Вже на підході до Річкового вокзалу, що на Поштовій площі, було чути музику та радісний гомін. Батьки з дітьми, молодь, бабусі та дідусі – усіх цікавило питання: що ж цього року очікувати від фестивалю нашої країни «Всі разом –  за сім’ю»?

Свято тривало два дні – 3 і 4 червня,  та складалося з денної та вечірньої програм. Впродовж дня діти могли взяти участь у різноманітних інтелектуальних іграх, майстер-класах з ліплення глиною, хенд-мейду, живопису. Також могли розважитися на ігрових майданчиках, які підготували для них центр альтернативного навчання FreeSchool, телеканал «Надія», ХСЦ «Новий час», Міжнародний благодійний фонд «Точка опори». Діти могли ознайомитися з правилами дорожнього руху від асоціації «Еммануїл». Ну і звичайно ж, на малечу чекала фотозона з Робіком проекту «Суперкнига». Другого дня фестивалю діти розважалися на батуті, спорудженому асоціацією «Еммануїл».

“По-перше, на фестивалі люди зі сцени говорять дуже гарні речі, над якими варто замислитися, –  говорить Олена Волкова, керівник центру альтернативного навчання FreeSchool. – По-друге, тут гарна атмосфера і батьки можуть провести з дітьми час, що буває нечасто”.

Для найбільш активних маленьких гостей були захопливі локації: флорбол, спортивні вправи й ігри. Також хлопчики та дівчатка могли грати в футбол – одну з найпопулярніших  спортивних ігор України разом з найкращою футболісткою світу 2009 року Аліною Горобець. Це все проходило на локації  футзальної академії Аліни Горобець.

Дорослі також могли взяти участь у спортивних змаганнях та отримати безкоштовну консультацію у локації Fitness-Gym з Діаною Кутаніною. «Для мене здорова сім’я – це коли батьки надихають своїм прикладом дітей на здоровий спосіб життя, на правильні вчинки, – говорить Діана. – Подібні фестивалі потрібні для того, щоб заохочувати дітей до занять спортом, здорового способу життя, проведення часу з батьками. Це дуже згуртовує».

Недільна школа «Планети Д» провела програму для наймолодших. У грайливій та театральній формі розповіла їм про сімейні цінності та біблійні історії. Також діти з захопленням дивилися шоу мильних бульбашок і брали участь у лотереї, де могли отримати призи.

Батькам також не було коли нудьгувати. Їх чекали різноманітні семінари про виховання дітей, стосунки батьків і підлітків. Соціальний проект «Анатомія шлюбу» проводив бесіди та консультації з підготовки до подружнього життя. Для жінок організація «Жінка з місією» розповіла про роль матері та дружини, і вчила як правильно використовувати свій час.

Міжнародний благодійний фонд «Дар життя» спілкувалися з молодими щойно одруженими хлопцями та дівчатами про зародження життя, розвиток дитини у лоні матері, небезпеку та недопустимість абортів. «Кожне дитя – це Божий дарунок. Вже у момент зачаття зароджується нове життя і ніхто не має права його забирати», – підкреслила Світлана Лещенко, консультант цієї локації.

Яскравою та дуже популярною стала локація від Міжнародного центру батьківства. Першого дня батьки з дітьми мали можливість виготовляти з дерева різні речі: шпаківні, стільці, ящики, санчата. Другого дня від центру пройшли змагання за звання «Супертато». Усі татусі мали можливість позмагатися у перетягуванні автомобілю канатом на швидкість. Переможці отримали нагороди за свої старання.

«Наша мета допомогти чоловікам усвідомити свою роль доброго тата, – розповів Олександр Марченко, президент Міжнародного центру батьківства. – Адже батько – це, перш за все, чоловік, який не просто народив дитину, але й докладає зусиль, щоб її виховати».

«Мій тато дуже сильний. Він може перетягнути машину!» – з гордістю поділився Рустам, батько якого брав участь у змаганні.

Перетягував машину й голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук, після чого поділився з нами своїми враженнями: «Головне зайняти стійку, тверду позицію, повільно, але впевнено рухатися і тоді все вийде. Все, як у житті, – говорить Руслан. –  Це веселий та змістовний атракціон. Коли діти бачать свого тата, котрий зрушує з місця цілий джип, то у них зростає рівень захоплення  своїм батьком». Дружина Анна зустрічала його на фініші естафети і поділилася з гордістю: «Я вірила в свого чоловіка, знала, що він зможе! Адже в  нього є правильне внутрішнє налаштування. Ну і звичайно, у Руслана є гарна практика: він носить двоє дітей одночасно та й дружину».

Зголоднілі гості фестивалю  могли підкріпитися здоровою та смачною їжею на будь-який смак! Ковбаски та овочі на грилі, паніні, бургери, випічка, солодощі. А також – фреші та лимонади, чай та кава, молочні коктейлі. Для малюків  – локація з солодкою ватою та морозивом.

І звичайно, на святі у бойовій готовності знаходився медичний пункт, де лікар Леся будь-якої хвилини була готова надати першу допомогу. За словами медичного працівника протягом двох днів до неї зверталися лише з незначними травмами: теплові удари, неважкі порізи, забої, тиск.

Фестивалі «Все разом — за сім’ю!» проходять в Києві щорічно, починаючи з 2010 року. Наразі ця традиція вуличних сімейних свят поширюється на десятки міст і сіл по всій країні.

Подивитися усі фото з локацій можна тут. 

Загальний репортаж усього фестивалю можна прочитати тут. 

 

 

 

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram