Символи перемоги Олександра Усика: віра, Христос, сім’я, Україна

Актуально
22.08.2022
Символи перемоги Олександра Усика: віра, Христос, сім’я, Україна

Українській боксер Олександр Усик захистив свій титул чемпіона світу у найпрестижнішій надважкій вазі за версіями WBA, WBO, IBF і IBO. Бій відбувся в ніч з суботи на неділю за київським часом. Змагання тривало всі 12 раундів. Обидва боксери продемонстрували надзвичайну майстерність і витримку, до останнього було важко сказати, хто переможе. Але у підсумку більшість суддів віддали перевагу українському важковаговику.

Та окрім боксерською майстерності, слід звернути увагу на значну кількість символів і знаків, які залучив до свого перфомансу Олександр Усик. Йдеться про зображення на боксерських шортах, на рукавицях і на тілі. А також – постійна молитва, схилення на коліна і проголошення Ісуса Христа своїм Богом в промові після перемоги. Особливо багато й суто української айдентики.

Ми для порталу «Всі разом!» зібрали всі символи і сенси, які транслює Олександр Усик, і пояснюємо, що вони означають. А їх – надзвичайно багато. Поїхали…

Хресне знамення

Свій вихід на арену Олександр Усик розпочав з нанесення на себе хресного знамення. Також це він робив на ринзі багато разів – на початку бою, а потім – на початку кожного раунду без винятку. Християнською символікою був насичений весь виступ Усика, що набуває особливого значення з урахуванням того факту, що бій відбувався у Саудівські Аравії, де християнство фактично заборонене, а навернення у християнську віру карається по закону.

Хрестик на шиї

Прямуючи в біг рингу на арені Jeddah Superdome, Олександр Усик крокував з натільним хрестом з розп’яттям. Коли піднявся на ринг, він зняв ланцюжок з хрестиком. Проте як тільки завершився бій, знову одягнув його першою чергою – тому на всіх фото і відеокадрах після перемоги він знову з натільним хрестом. Безсумнівно, це усвідомлений і принциповий крок боксера для привернення уваги до християнської ідентичності спортсмена.

Хризма на шортах

Боксерські шорти Олександр собі зробив максимально в українізованому стилі з ширкою жовто-синьою смугою. Безсумнівно, це було його усвідомлене рішення, що особливо актуально в умовах оборонної війни, яку веде наша країна. Також на шортах розміщено два логотипи спонсорів. Але головне, що привертає увагу – інше…

Попереду на шортах – зображення Хризми. Це дуже древній християнський символ, в якому графічно зображені дві літери – Х та Р, які означають перші дві літери імені «Христос». А також дві грецькі букви – Альфі і Омега, які також вказують на Ісуса Христа.

Ім’я дружини на шортах

На задній стороні боксерських шортів Усика – написано KATERINA. Це – ім’я його дружини. Олександр і Катерина одружені з 2009 року, спільно народили і виховують доньку і двох синів. Боксер завжди і систематично наголошує на актуальності сімейних цінностей. У 2018 році записував спеціальне відео, де запрошував українців долучатися до фестивалів «Всі разом – за сім’ю!»

 

 

Молитва на колінах

Щойно закінчився бій і пролунав гонг, Олександр миттєво впав на коліна, підняв до гори голову і очі в молитві подяки Всевишньому.

Слова переможця
І насамкінець, безсумнівно, окремої уваги заслуговують слова чемпіона світу Олександра Усика, які промовив на весь світ відразу після оголошення імені переможця.

«Я хочу подякувати всім тим, хто за мене молився. Я хочу подякувати Богові за Його допомогу, яку Він сьогодні мені дав. Мій Бог – Ісус Христос. Я присвячую цей поєдинок державі своїй Україні, Збройним силам України та всім, хто боронить нашу країну».

 

І наостанок…
Одна з двох рукавиць містила зображення карти України, оформлену на жовтому і синьому тлі. І напис COLORS OF FREEDOM («Кольори свободи»).

Ми як рух «Всі разом!» вітаємо Олександра Усика з перемогою! Бажаємо йому й подальших перемог, а всій сім’ї – Божого благословіння!

Рух «Всі разом!».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram