Священник української церкви молився перед пострілом у Трампа

Актуально
15.07.2024
Священник української церкви молився перед пострілом у Трампа

13 липня відбувся передвиборчий мітинг Дональда Трампа. Захід відбувся в окрузі Батлер, штат Пенсільванія. Під час промови потенційного кандидата у президенти США по ньому почали стрілянину. Замах був невдалим, куля лише поранила вухо Трампа. Але стрілець влучив у людей, які були позаду. Американці та священник української церкви вважають, що це Бог захистив президента США.

Перед промовою Трампа отець Джейсон Чаррон звершив молитву. Цікавим є факт, що він є священником Української Греко-Католицької Церкви. Представники кампанії Трампа зв’язалися з ним за кілька днів до мітингу і попросили його помолитись за благословіння перед промовою Трампа. В молитві Чаррон просив у Бога про зупинення кризи в США та всьому світі. «Нехай Твій Святий Дух використає цю кризу, щоб нагадати нам про необхідність виправитися. Щоб змінити наші стосунки з іншими. Покаятися у всьому, що заважає нам», – молився священник.

Пізніше Чаррон у інтерв’ю CNA розповів, що незадовго до того, як Трамп почав виступати, група людей покликала його на барикаду на місці мітингу. «Я сказав їм: я молився за Трампа та його безпеку, але ви також повинні молитися, тому що є люди, які хочуть його вбити», – каже отець Джейсон.

Чаррон також зазначає, що він зустрівся з Трампом перед тим, як колишній президент вийшов виступити перед натовпом. Він зазначив: «Я говорив з ним щодо ситуації в Україні і потиснув йому руку. Це була не дуже довга розмова».

Дональд Трамп на сторінці своєї соціальної мережі Truth Social написав, що тільки Бог його врятував: «Дякую всім за ваші вчорашні думки та молитви, оскільки тільки Бог запобіг неймовірному. Ми не будемо лякатися, натомість залишатимемося стійкими у нашій Вірі перед зухвалим обличчям зла».

Сенатор США від штату Флорида Марко Рубіо також називає цю ситуацію Божим захистом. На своїй сторінці в X (Twitter) він написав: «Бог зберіг Президента Трампа».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram