Що врятує Західну цивілізацію? Пропозиція відповідей на глобальній зустрічі ARC у Лондоні

Актуально
07.11.2023
Що врятує Західну цивілізацію? Пропозиція відповідей на глобальній зустрічі ARC у Лондоні

У Лондоні відбувся глобальний міжнародний з’їзд задля єднання зусиль на захист фундаментальних цінностей Західної цивілізації. Подія і відповідний рух має назву Alliance for Responsible Citizenship (ARC) – “Альянс задля відповідального громадянства”. Своєю чергою акронім ARC перекладається як “Ковчег” – біблійний образ спасіння від глобальної катастрофи.

Подія тривала три дні – 30-31 жовтня і 1 листопада. Учасники з’їхалися з 72 країн. Всі вони – політики, підприємці, журналісти, громадські лідери, науковці, мислителі, вчені. Ключовими ініціаторами цієї глобальної зустрічі стали член Палати лордів Великобританії баронеса Філіпа Страуд, інвестор Пол Маршал, автор книг і сучасний мислитель Джордан Пітерсон. На церемонії відкриття виступив Кевін Маккарті, який до жовтня був спікером Палати представників Конгресу США. Серед промовців також Ніл Фергюсон – знаменитий британський історик і письменник, професор Гарвардського і Оксфордського університетів. Модератор європейської делегації ARC – депутат парламенту Австрії від “Австрійської народної партії” Гудрун Куглер.

Руслан Кухарчук під час зустрічі з Джорданом Пітерсоном закликав підносити голос за Україну

 

З баронесою Філіпою Страуд обговорили необхідність проведення спеціальної сесії про визначальну роль України у захисті Західної цивілізації

Базові принципи, на яких наголошувалося під час зустрічі ARC у Лондоні:

– Християнська етика в основі соціальних традицій і поведінки. Відтак цінність свободи в поєднанні з відповідальністю, порядком і мораллю.

– Класична модель ліберальної демократії в державному управлінні.

– Вільне підприємництво, економічна конкуренція, обмежене державне регулювання як важливі передумови розвитку.

– Вивільнення газової і атомної енергетики від політичного тиску збоку агресивних енвайронменталістів.

– Проактивна сімейні політика і дітонародження як фундаментальна цінність.

Кевін Маккарті

Ніл Фергюсон

Від України у конференції ARC взяв участь Руслан Кухарчук, голова організації “Всі разом!” і аналітичного центру “Кабінет експертів”. На полях конференції він провів зустрічі з організаторами, підкресливши кілька важливих позицій:

– Сьогодні Українська держава і Український народ єдині у Європі, хто не просто захищає фундаментальні основи Західного світу. Українці – єдині, хто в буквальному сенсі віддає життя у тому числі і за це.

– Хребет сил оборони України – це люди і з’єднання, які є (свідомо або підсвідомо) прихильниками традиції, християнської моралі і концепту нації.

– Україна – одна з найконсервативніших країн Європи, в якій домінують цінності традиції, життя і християнської віри. А тому голос України на подібних заходах має звучати як провідний – і голос України, і приклад України.

Руслан Кухарчук

«Правда має значення. Основи цивілізації не повинні бути зруйновані. Ми маємо взяти на себе відповідальність, щоб написати кращу історію нашого спільного майбутнього», – звучить у підсумковий резолюції ARC 2023.

Родзинкою конференції стала участь у програмі Едуардо Верастегі, американського продюсера і творця фільму “Звук свободи” (Sound of freedom) – про протидію торгівлі дітьми задля їхньої сексуальної експлуатації.

Едуардо Верастегі

Наступна глобальна зустріч ARC запланована на початку 2025 року.

Відбувся тривалий діалог з Теммі Пітерсон, дружиною Джордана Пітерсона

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram