Що робити, коли в церкву чи додому прийшов “гей”: Кухарчука на подкасті у Бокова

Актуально
07.10.2024
Що робити, коли в церкву чи додому прийшов “гей”: Кухарчука на подкасті у Бокова

Лгбт-угрупування в Україні не мають бажаного для них успіху тому, що християнське громадянське суспільство чинить ефективний спротив. Відтак церква і профільні організації повинні і надалі протидіяти лівій-ідеології. Про це розповів на подкасті Олега Бокова голова організації «Всі разом!» Руслан Кухарчук, який вже понад 20 років координує стемну роботу в цьому напрямку.

Кухарчук розповів, що в Україні ліві активісти намагаються пов’язати тему європейської інтеграції і юридичний захист одностатевих стосунків. Проте це у своїй суті не пов’язані речі. Всюди в Європі це конфліктна тема, на виборах перемагають консервативні партії, проходять великі вуличні заходи проти одностатевих «шлюбів». Чимало країн Євросоюзу не легалізувати так звані «одностатеві партнерства».

Голова руху «Всі разом!» розповів про найпоширенішими причинами гомосексуалізму. Це може бути насильство у підлітковому віці, особливо у хлопців. Також це може бути неправильне виховання або пропаганда. Саме церква повинна займатися профілактикою та недопущенням цього явища.

Біблія категорично засуджує гомосексуалізм і називає його гріхом. Щоправда чимало людей вважають, що Святе Письмо у цьому питанні не категоричне. Саме тому Руслан Кухарчук рекомендує пасторам і священикам періодично цитувати тематичні уривки під час богослужінь.

Утім все більше і нецерковних людей починають розуміти суть проблеми. «Багато людей, які не є віруючими, також констатують, що цей спосіб життя не може в суспільстві підноситися і плекатися. Бо у цьому є велика кількість негативних ефектів для людини і суспільства. Гомосексуалізм не лише гріх, а це нераціональне і небезпечне явище», – зазначає голова організації «Всі разом!».

Під час розмови виникла дискусія. Ведучий зазначив, що на його думку члени церкви не завжди готові приймати гомосексуалістів, церква не готова з ними працювати. Але Кухарчук відповів, що церквам не потрібно комплексувати через те, що вони щось не допрацьовують. «В більшості випадків церкви відкриті, щоб взаємодіяти і спілкуватися. Проте церква не повинна ставитися лояльно до гомосексуальної поведінки. Ми повинні одночасно бути люблячими і такими, які не допускають неоднозначності в оцінюванні вчинків. В церкві заборонено грішити, тому відповідно ми не повинні толерувати гомосексуальним проявам на своїй території», – підкреслив Руслан Кухарчук. Він навів приклад, що на території церкви заборонено палити. Тому відповідно церква не повинна толерувати і гомосексуальний яскравий прояв.

В ефірі ведучий уявив ситуацію, що дитина сказала віруючим батькам, що вона практикує гомосексуальний спосіб життя. На що Руслан Кухарчук відповів: «Краще виховувати дитину так, щоб мінімізувати такі ризики. Друге – захищати дитину від середовища або контенту, який спонукатиме дитину до такого способу життя. Третє – любити дитину і приймати її в своєму середовищі. А якщо дитина все-таки починає практикувати гомосексуальний спосіб життя, потрібно молитися, щиро любити дитину і постійно намагатися врятувати її. Дитина повинна розуміти, що в сім’ї їй допоможуть. Не приймуть її гріх і не почнуть це називати нормою. А приймуть для допомоги і молитви за зміни».
Він додав, що батьки мають право вдома встановлювати свої порядки. Якщо дитина приводить на сімейну вечерю свого одностатевого партнера, батьки зобов’язані сказати, що такого в їхній сім’ї не буде. Це подібно до того, що батьки заборонять вживати дитині вдома алкоголь чи наркотики.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram