РУСЛАН КУХАРЧУК ВЗЯВ УЧАСТЬ В РОБОТІ ХЕРСОНСЬКОГО СІМЕЙНОГО КОНГРЕСУ

Актуально
04.10.2019

4 жовтня 2019 в Херсоні відбувся Сімейний конгрес. Подія зібрала громадських активістів, представників місцевої влади, духовенство, освітян, жрналістів, психологів та соціальних працівників. Делегати конгресиу підтримали рішення звернутися до Президента України та Кабінету Міністрів щодо впровадження сімейної політики, як ключової складової стратегії національної безпеки України.

Сімейний конгрес в Херсоні зібрав 500 учасників. З вітальним словом до присутніх звернулася секретар міської ради Урсуленко О.Б. Вона зазначила важливість сталої співпраці широкого кола громадських інституцій для захисту та збереження традиційної сім’ї, яка плекається на споконвічних традиціях українського народу. Виступаюча наголосила також на необхідності створення координаційної ради на базі Херсонського державного університету для реаліації стратегії підтримки сім’ї в Херсоні. Серед ключових спікерів конгресу були: Буковинський А.Й. – голова БФ «Сім’я», Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!», Яценко А.А. – голова ГО «Національний конгрес батьків України», Волинець Л.С. – екс-керівник офісу Уповноваженого Президента України з захисту прав дітей, Маринчак Ю. – керівник БФ «Мій дім», батько семи дітей та інші науковці, профільні експерти.

«Розуміння того, що тема сім’ї має стати наскрізною у всій державній політиці, укріплюється на різних рівнях. Про це говорять профільні експерти, науковці, студенти. Ми очікуємо на спеціальне засідання Ради Національної безпеки і оборони, присвяченого сімейній політиці і темі народонаселення», – поділився Руслан Кухарчук, голова руху «Всі разом!».

Метою організаторів є об’єднання зусиль органів влади, освітян, духовенство, журналістів навколо спільного бачення реалізації сімейної політики, привернути уваги до проблем сім’ї та дитинства.

У підсумку була прийнята резолюція в підтримку рішення Всеукраїнського Форуму сім’ї в Києві, 1 березня 2019 року. Зокрема, звертаючись до Президента України, Кабінету Міністрів України, народних депутатів України незалежно від їхніх політичних поглядів, представників місцевих органів влади, учасники закликали підтримати:

– прийняття державних програм, спрямованих на подолання демографічної кризи в Україні та здійснення активної сімейної політики;
– забезпечення на законодавчому рівні захисту права людини на життя з моменту зачаття до природної смерті, мінімізації кількості абортів, заборони комерційного сурогатного материнства;
– створення центрального органу виконавчої влади, відповідального за розробку і реалізацію державної сімейної політики, або запровадження посади Урядового уповноваженого з питань сім’ї;
– ліквідацію посади Урядового уповноваженого з питань гендерної  політики, як такої, що суперечить Конституції України, збереженню інституту сім’ї та засадничим цінностям українського народу та інші положення.

Після Конгресу організатори: Яценко А.А., Кухарчук Р.В., Буковинський А.Й. взяли участь у записі програми на місцевому телеканалі ЯТБ. У спілкуванні з журналістами вони акцентували увагу на змісті оновленої сімейної політики держави та консолідації громад.

Запис передачі дивіться за цим посиланням:

Оргкомітет Конгресу склали: Херсонська міська рада, Департамент освіти Херсона, Херсонський державний університет, ГО «Добродія-Харків», ГО «Національний конгрес батьків України» та рух «Всі разом – за сім’ю!»

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram