Руслан Кухарчук: Денацифікація в розумінні росіян – це деукраїнізація із геноцидом нації

Актуально
29.04.2022
Руслан Кухарчук: Денацифікація в розумінні росіян – це деукраїнізація із геноцидом нації

Росіяни прийшли в Україну руйнувати, ґвалтувати та вбивати з однієї лише єдиної причини – бо ми українці й хочемо жити в Україні. Іноземцям складно повірити, що такий етнічний геноцид можливий в центрі Європи у ХХІ столітті. Про це розповів голова руху «Всі разом!» Руслан Кухарчук. Він поділився особистою історією, коли потрапив до російських бойовиків у полон у квітні 2014 року у Слов’янську. Ще тоді, 8 років тому, стало зрозуміло – росіяни вбивають та знищують лише тому, що ти українець. І війна 2022 це підтвердила.

Єдиним злочином, який Руслану Кухарчуку інкримінували у 2014 російські бойовики у Слов’янську, було меню та навігація у телефоні українською мовою. «Денацифікація – це не боротьба з так званими бандерівцями чи націоналістами. А це в розумінні росіян повна ліквідація України як держави, українців як народу, та українськості як ідентичності. В своїй основі це проявлені ознаки геноциду. Вбивати та знищувати, бо меню на мобільному телефоні українською мовою. Вбивати та знищувати, бо людина розмовляє українською. Вбивати та знищувати, бо на сумці чи куртці є українська символіка. Вбивати та знищувати, бо ти українець, бо в тебе українська ідентичність, бо ти любиш і поважаєш свою країну, бо ти є жителем цього народу і хочеш бути жителем цього народу. Це вина і злочин на думку росіян», – каже Кухарчук.

Любов до України, до української мови, бажання мати українське громадянство чи паспорт, жити по українських законах із українською владою, мати впевненість в Україні як державі із законним правом на існування та успішний розвиток. Усе це вважається злочином в розумінні бойовиків у 2014 і в свідомості російських військ у 2022. Яскравий приклад тому – Буча. Мирних жителів розстрілювали лише тому, що вони не хотіли жити під російською окупацією, а прагнули дістатися мирної території.

«Російська армія, кремлівська влада, на жаль, при підтримці більшості росіян, підтримує геноцид і знищення українського народу та держави. Лише через одну причину – бо це український народ та українська держава», – підсумував Руслан Кухарчук.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram