Румунське радіо з Кухарчуком в ефірі: причина війни та журналістика

Актуально
20.07.2023
Румунське радіо з Кухарчуком в ефірі: причина війни та журналістика

«Медіаскладова є ключовою у цій Великій війні в Україні», – сказав Руслан Кухарчук в ефірі на румунському радіо Radio Vocea Evangheliei.

7 липня 2023 року голову руху «Всі разом!» та журналіста Руслана Кухарчука запросили для участі в ефірі. Ведуча та директор радіо Крістіна Оларіу ставила питання, що стосуються війни в Україні, журналістики, діяльність церков та загалом українців.

На запитання про вплив і життя журналістів зараз в Україні, голова руху відповів: «Хочу зазначити, що причина цієї війни перш за все брехня у медіа. Яка транслюється багато років через засоби масової інформації (ЗМІ) країни-агресора Росії. Брехня про те, що в Україні утискають російськомовних людей, про те, що Україна не має права на існування як нація. Саме ця брехня є в основі того, що відбувається».

Він додав, що відповідальність журналістів, тим більше християнських – говорити правду. У складний час для України вони ще більше впевнились у одній спільній цінності – це правда. Тому українські кореспонденти працюють над тим, щоб викривати російську пропаганду, говорити правду та підтримувати свою країну на інформаційному рівні. Адже медіа – це також чудовий ресурс для того, щоб закликати українців до молитви та хоробрості.

Крістіна Оларіу запитала, які справжні причини війни? Руслан Кухарчук сказав, що немає ніяких прихованих мотивів війни, як можуть думати у світі. Є лише одна причина – Росія та конкретно її президент які хочуть, щоб Україна припинила своє існування, як держава.
«Вони хочуть забрати нашу землю, вбивають людей. Україна говорить у відповідь – ні, досить. Більшість українців налаштовані не лише зупинити війну, а й повернути свої території, які були забрані у 2014 році», – зазначає голова руху на радіо.

У інтерв’ю Руслан Кухарчук розповідає про те, як повпливала війна на його життя, сім’ю та команду. Про уламки збитого дрона над будинком та роботу організації «Всі разом!». Дивіться ефір та залишайте відгуки.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram