Огляд вуличних сімейних заходів: 12-13 травня

Актуально
15.05.2018

У минулий вікенд розпочався марафон вуличних сімейних заходів містами України. Фестивалі «Всі разом – за сім`ю!» та марші на захист родинних цінностей пройшли в кількох обласних та районних центрах. Центральні вулиці та площі переповнювалися людьми, які вийшли святкувати і підносити сімейні цінності. Далі – одним абзацом про кожне місто…

12 травня в Каховці Херсонської області проходили фестиваль і хода «Всі разом – за сім’ю!». Колона прямувала центральними вулицями міста. Попереду колони учасники заходу несли величезний прапор України. Пізніше розгорнулася фестивальна частина програми: безкоштовні батути, музика та пісні, яскраві фотозони, цікаві квести та багато іншого. Яскравості додавали безкоштовні кульки, прапорці та подарунки на локаціях. Діти могли написати мамі привітання, також їх розважали на площі веселі клоуни. Загалом в заході взяли участь понад тисяча людей.

12 травня місто Фастів Київської області святкувало День сім`ї та організувало вуличний родинний фестиваль «Всі разом – за сім`ю!» Розпочалася програма із тематичної ходи мешканців міста і району. Кілька десятків транспарантів із просімейними гаслами та яскраві кольорові кульки з написами «Всі разом – за сім`ю!»  та «Я люблю свою сім`ю!» прикрашали колону. Дітки несли маленькі прапорці з такими ж надписами. Після маршу на площі пройшов концерт із музичними виступами та декларуванням позиції жителів цього міста «Сім`я – це союз чоловіка та жінки!»

13 травня в Житомирі пройшло масштабне свято сім`ї. Наречені у весільному вбранні, малеча у візочках, багато сімей з дітьми, люди старшого покоління, – усі йшли величезною колоною на марші за родинні цінності. Усе відбувалося на центральній вулиці Житомира – Михайлівській. Локація була щільно заповнена людьми: гри та розваги для дітей, конкурси, поліцейська машина, за кермом якої можна було посидіти, і пожежники, які влаштували небувале поливання вулиці, і справжній український куточок з кроликами та козами, фотозони, багато інформаційних куточків. І все це – геть безкоштовно.

13 травня в Івано-Франківську пройшла хода за життя та сімейні цінності. Від площі Івана Франка до Вічевого майдану рушила колона із кількох тисяч людей. Завершилося дійство святковим гала-концертом. Дітей радувало безкоштовне батутне містечко та локації для відпочинку. До події долучилися громадські просімейні активісти, священики різних конфесій, сім`ї з дітьми.

13 травня на вулицях Львова пройшов масштабний фестиваль «Всі разом – за сім`ю!». Кількатисячна колона львів`ян та гостей міста прямувала центральними вулицями. На чолі колони йшли танцівниці та духовий оркестр. Дійство було надзвичайно яскравим та вражаючим. Марш закінчився урочистим концертом на площі навпроти Національного університету. На концерті виступили дитячі та підліткові колективи, діти показували хореографічні номери, а також демонстрували присутнім вправність у бойових мистецтвах. І фольклорність, і сучасний стиль музики і танцю – усе гармонійно поєднувалося у святі сім`ї.

13 травня у Черкасах пройшла хода на захист сімейних цінностей з назвою “Всі разом – за сім`ю!”Величезна злива змусила організаторів скоротити програму після ходи. Але місто раділо, що попри негоду черкащани заявили свою позицію за природну сім`ю. Колона йшла центральною вулицею міста – бульваром Тараса Шевченка. Дітки несли кульки та прапорці, а дорослі банери та транспаранти «Є родина – є країна», «Закон для родин, Україна для сімей», «Природна родина – здорова країна». До ходи долучилися представники усіх християнських конфесій, також зі словом в підтримку сімейних цінностей виступив представник мера міста.

13 травня в Обухові святкували фестиваль «Всі разом – за сім`ю!» Погодні умови перешкодили провести подію на центральній площі міста, проте не завадили провести захід в принципі. Усі учасники фестивалю перемістилися до Районного центру культури і вже в приміщенні продовжилися сімейні естафети, виступи дитячих та підліткових колективів. До заходу долучився мер міста. А в спеціальному наметі «Всі разом – за сім`ю!» впродовж усього дня організатори фестивалю збирали підписи на захист сімейних цінностей. В Обухові особливу увагу приділили рекламі заходу – на білбордах і у громадському транспорті.

12-13 травня – два дні тривав фестиваль «Всі разом – за сім`ю!» у Херсоні. У міському парку розгорнулося ціле наметове містечко. Для дітей було чимало забав та розваг. А для татусів зробили можливість поборотися за звання «Супертато». Свято видалося яскравим та барвистим. Зі сцени лунали пісні від дитячих колективів, також виступали професійні артисти. Прямо на сцені відбувалося нагородження учасників фестивалю у різних номінаціях, вручення подарунків та подяк. Усе свято проходило під гаслом «Міцна родина – міцна країна».

13 травня в Броварах Київської області святкували День сім`ї. Учасники свята пройшли урочистою ходою вулицями міста. Щоб підтримати природну сім‘ю, вийшли броварчани та люди, які приїхали з сіл району, а також гості міста. Гаслом події стали слова «Здорова родина – міцна Україна!»

У неділю, 13 травня, також і Тернопіль долучився до національної кампанії. Багатотисячна колона вишикувалася для участі у Марші за сім`ю та майбутнє. Близько 3 тисяч містян вийшли на вулицю, щоб продемонструвати свою солідарність. Подія проходила в рамках Тижня подружжя в Україні.

А першим містом, де пройшло вуличне сімейне фестивальне свято було Дубно, що у Рівненський області. Там подія відбулася ще 1 квітня. Загалом цього року заходи заплановані у понад 50 містах. Календарний план усіх вуличних сімейних заходів та події минулих років можна знайти на офіційному лендингу руху «Всі разом!»: www.vsirazom.ua/family

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram