Розбещення неповнолітніх та брутальні лайки: які книги просуває «Книгарня Є»

Актуально
21.03.2023
Розбещення неповнолітніх та брутальні лайки: які книги просуває «Книгарня Є»

«Книгарня Є» почала посилено просувати на своїх стелажах у дитячому відділі книгу-комікс про двох хлопців-гомосексуалістів. Книжка має назву «Коли завмирає серце», автор Еліс Осман. Видання на 288 сторінок розміщено на полицях з відкритою титулкою на відміну він інших книжок, розгорнутих корінцем. Книга, яка стоїть титульною стороною обкладинки до відвідувачів – це свідомий маркетинговий хід безпосередньо збоку «Книгарні Є».


Комікс про двох гомосексуалістів, які навчаються у 9-у класі, є цілеспрямованою пропагандою одностатевих стосунків між дітьми і підлітками. Подібна «дитяча» література призводить до повного викривлення уявлень підростаючого покоління про романтичні взаємини між людьми. Рух «Всі разом!» ознайомився із змістом книги – брутальні лайки, розбещення неповнолітніх та інші шокуючі складові змісту.

«Коли завмирає серце» – це комікс про хлопців підлітків. Один з них «закохується» у свого сусіда по парті. Як зазначають на офіційному сайті «Книгарні Є», комікс називають «бестселером», який «надає щасливі вирішення проблем», які ймовірно точно є у підлітків.  Насправді ж, вплив змісту може зробити нищівний удар по психологічному здоров’ю дітей і їхній статевій поведінці у дорослому житті.

На початку існування книга була у вигляді інтернет-коміксу. Але згодом компанія Netflix розробила британський однойменний телесеріал для підлітків на основі книги, анонсований у квітні 2022 року. Серіал отримав схвалення, в особливості за репрезентацію ЛГБТ-спільноти.

У книзі є велика кількість нецензурної лайки, яку головні герої використовують у своєму спілкуванні. Також різні достатньо відверті ілюстрації для дітей, у яких нібито показують приклад романтичних стосунків між двома хлопцями – цілуються, притискаються, демонструють еротичний потяг.

Ось декілька діалогів з коміксу:
Я думаю ти боїшся, що нас застукають…
– Чому це я маю боятися? Усі в гімназії знають: я гей! Ти навіть не мій хлопець! Ти просто знайшов найближчого хлопця з яким можна лизатися, і скористався цим!

Далі:
– Він каже, щоб ти припинив, йо*аний ти виродку!


– Ви не можете визначити орієнтацію людини лише за її зовнішністю.
– До того ж гей та гетеро – не єдині можливі варіанти. Хай там як, пліткувати про чиюсь орієнтацію не годиться…

Тираж становить 3 тисячі примірників, і це тільки перший том. Загалом у книги чотири томи. Зараз «Книгарня Є» має у продажі два томи, але очікує третій, про що продавець з ентузіазмом сповіщає покупців. Тобто тисячі сімей можуть придбати цю брудну книжку для своєї дитини чи підлітка, навіть не підозрюючи про її зміст. Тут слід додати, що видавництво, що видало «Коли завмирає серце», давно займається дискредитацією інституту сім’ї в Україні та пропагандою девіантних і небезпечних моделей поведінки серед дітей і підлітків.

Рух «Всі разом!» наголошує, що дитячий відділ «Книгарні Є» ризикує набути репутацію книгарні, яка є ворожою і небезпечною для сімей – для батьків і дітей. Вже зараз зрозуміло, що перед тим, як купувати книгу своїм дітям у «Є», батькам слід дуже добре подумати й уважно проаналізувати зміст кожного видання, навіть казкового. Адже там може бути зміст, який скалічить дитину та призведе до значних проблем у вихованні і житті.

Читайте також: Понад тисячу книжок про дівчат-лесбійок закупив український уряд для дитячих бібліотек

“Всі разом!”

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram