Резолюція на захист сімейних цінностей відкрита до підписання! Завантажуйте документ!

Актуально
14.05.2021
Резолюція на захист сімейних цінностей відкрита до підписання! Завантажуйте документ!

Офіс «Всі разом!» пропонує до публічного і масового підписання оновлену Резолюцію на захист сімейних цінностей. У документі міститься звернення до інституцій громадянського суспільства і органів влади щодо збереження інституту сім’ї в Україні, недопущення легалізації одностатевих стосунків та проти насичення законодавства термінами «сексуальна орієнтація» та «гендерна ідентичність».

Проводити збір підписів офіс руху «Всі разом!» рекомендує під час вуличних просімейних заходів. Це можна робити різними способами: у відповідному інформаційному наметі або зусиллями волонтерів, які пересуваються містом та пропонують людям долучитися до ініціативи. Цього року підписанти також зможуть отримати сувенірний магніт «Всі разом за сім’ю».

Завантажити оновлену Резолюцію, бланки та інструкцію можна ТУТ.

Підписанти вимагають:

ЗБЕРЕГТИ чинну редакцію статті 51 Конституції України, у якій декларується, що шлюб ґрунтується на вільній згоді чоловіка та жінки.

СТВОРИТИ центральний орган виконавчої влади, відповідальний за розробку і реалізацію державної сімейної політики (Міністерство у справах сім’ї, інститут Урядового уповноваженого з питань сім’ї тощо).

ВИЛУЧИТИ словосполучення «ґендер», «ґендерна ідентичність» та «сексуальна орієнтація» з законів, підзаконних актів, рішень, указів та розпоряджень. ПРИПИНИТИ впровадження зазначеної термінології у навчальні програми і підручники. ВИЗНАТИ мету подолання так званих «гендерних стереотипів» штучною і людиноненависницькою та як таку, що зазіхає на красу відмінностей між чоловічою і жіночою статтю.

ПРИПИНИТИ спроби ратифікувати Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству (Стамбульську конвенцію) та інших міжнародних документів, які містять антинаукові та ідеологічні поняття «сексуальна орієнтація» та «ґендерна ідентичність» і зобов’язують країну-підписанта відповідно змінити національне законодавство.

ЛІКВІДУВАТИ посаду Урядового уповноваженого з питань гендерної політики, яка дискредитувала себе, реалізуючи антисімейний вектор діяльності, що вступає у прямий конфлікт із національними інтересами. Унеможливити побудову вертикалі державної влади та мережі державних службовців, які мають завдання впровадження антиукраїнської гендерної ідеології.

НЕ ДОПУСТИТИ ухвалення закону України «Про цивільне партнерство», а також видалити з «Плану дій з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини» всі пункти, які зазіхають на природне право, інститут сім’ї та християнські цінності.

УНЕМОЖЛИВИТИ пропаганду різних видів девіантної статевої поведінки, у тому числі у формі так званих «маршів рівності», «прайдів», «гей-парадів», «фестивалів квір-культури» тощо, які проходять в місцях масового дозвілля сімей з дітьми як такі, що складають загрозу інституту сім’ї як складовій стратегії національної безпеки України, дискредитують сімейні цінності, містять елементи сексуального чи еротичного характеру та можуть завдати шкоди психічному стану дітей (ст. 20 Закону України «Про охорону дитинства»).

В офісі Руху всі зібрані бланки із підписами опрацьовуються та інформація про зібрані підписи та їхню кількість передається центральним органам влади: Президенту України, Кабінету Міністрів України та Верховній Раді України. Це має значний вплив на подальше формування державної політики.

«Захист інституту сім’ї повинен стати пріоритетним в державній політиці та стратегії. Сім’я є природним і основним осередком суспільства та має право на захист з боку суспільства і держави  відповідно до ст. 16 Загальної декларації прав людини та ст. 23 Міжнародного пакту про громадянські та політичні права; згідно зі ст. 51 Конституції України сім’я, дитинство, материнство і батьківство охороняються державою», – зазначається у Резолюції.

Завантажити оновлену Резолюцію, бланки та інструкцію можна ТУТ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram