Прапор ЛГБТ на станції “Академік Вернадський”? Антарктичний центр має відповісти

Актуально
24.11.2021
Прапор ЛГБТ на станції “Академік Вернадський”? Антарктичний центр має відповісти

Символ ЛГБТ був встановлений в Антарктиді. Цей перфоманс викликав у громадскості багато запитань. Рух «Всі разом!» звернувся до «Українського антарктичного центру» із вимогою пояснити, на підставі яких нормативних актів державна установа використовує символіку та займається пропагандою політичних ідей ЛГБТ-угрупування.

Із засобів масової інформації стало відомо, що 26 Українська антарктична експедиція (Ukrainian Antarctic Expedition) доєдналася до відзначення 18 листопада так званого “Polar Pride 2021”, учасники якої нібито встановили прапор ЛГБТ-угрупування на станції “Академік Вернадський”.

У тексті повідомлення однієї з учасниць експедиції Оксани Савенко на її особистій сторінці в мережі Facebook метою такого доєднання зазначено: «вважаємо важливим підтримати представників ЛГБТспільноти, які працюють у полярних регіонах, або тільки сподіваються потрапити до наступних експедицій та зробити свій внесок у полярні дослідження». Також вона згадала про принципову позицію Національного антарктичного наукового центру.

На фото зображені учасники експедиції Оксана Савенко та Вадим Ткаченко.

Що це за перфоманс, хто його фінансує і яку позицію у контексті цього питання займає УНАЦ – має відповісти Державна установа «Український Національний антарктичний центр». Тому Рух “Всі разом!” надіслав запит на публічну інформацію на ім’я керівника вказаної установи – Євгену Дикому.

У цьому запиті були поставлені наступні питання:

– Чи відповідає дійсності інформація, вказана у пості?

– Що саме відбувалося на станції «Академік Вернадський» 18 листопада під час експедиції?

– Хто є організатором та на підставі якого документу відбувалася вказана експедиція?

– Хто фінансував проведення вказаної акції та в якому розмірі?

– Розтлумачити, про яку саме принципову позицію ДУ «НАНЦ» у контексті підтримки ідей ЛГБТ йдеться у повідомленні.

– Пояснити, на підставі яких нормативно-правових актів Державна установа «Український Національний антарктичний центр» використовує символіку та займається пропагандою політичних ідей ЛГБТ-угрупування.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram