Понад 700 кг до Запоріжжя: військовий госпіталь та біженці отримали допомогу від «Всі разом!»

Актуально
07.05.2022
Понад 700 кг до Запоріжжя: військовий госпіталь та біженці отримали допомогу від «Всі разом!»

Продовжуючи свою гуманітарну кампанію, рух «Всі разом!» відвіз до Запоріжжя цінний вантаж. Багато сіл та міст області тимчасово окуповані російською армією, люди змушені були залишати свої домівки та переселятися до обласного центру. Загалом Запоріжжя вже прийняло понад 100 тисяч біженців. В місті не працюють заводи, промисловість, лише поодинокі кафе готують їжу. Люди не мають способів заробітку та просто живуть в очікуванні перемоги. До Запоріжжя зголосилися поїхати від команди руху «Всі разом!» Олексій Попазов – уродженець цього міста та Максим  – переселенець в 2014 з Донецька. Про враження від ситуації в місті та що отримало Запоріжжя від руху «Всі разом!», читайте далі.

Повний мікроавтобус із допомогою жителям Запоріжжя, волонтери відвезли до міста. Там частина речей для біженців, ще частина – для воєнного госпіталю. 740 кг – саме таку кількість допомоги змогли доставити до міста. Біженці отримають продукти харчування, засоби особистої гігієни, дитячі речі та підгузники, одяг. А ще частину вантажу направлять на місцеву цивільну лікарню та воєнний госпіталь – там ліки, медичні препарати, ковдри та пледи. Прийняв весь вантаж пастор євангельської церкви «Слово Життя» – Анатолій Трачук. Саме він координує роботу гуманітарної допомоги, приймає заявки від біженців та розвозить продуктові набори. Крім цього, пастор підтримує військових на передовій, висилає їжу і для них.

«В Запоріжжі дуже велика потреба в продуктах харчування, бо в місті багато переселенців та біженців. Їжа та гігієна потрібна постійно – це закінчується дуже швидко. Пишаюся, що міг відвезти вантаж до свого рідного Запоріжжя та допомогти хоча би таким способом своїм одномістянам, – ділиться враженнями від поїздки Олексій Попазов. І додає: Повітря в місті стало чистішим, що добре для екології. Але причина такої чистоти – закриті заводи  та підприємства, бізнеси. Люди лишилися без роботи і без продовольства. Ми проїхали трохи далі вглиб області, поспілкувалися з місцевими жителями. Там вже чути вибухи, постріли. Але поруч на полях працюють фермери, які борються за врожайне майбутнє України. Квітучі поля і дороги ніби свідчать – попри розруху та війну, Україна розцвіте та обов’язково переможе!»

З впевненістю в перемогу, рух «Всі разом!» продовжує свою гуманітарну кампанію. Команда потребує коштів на пальне, поштові витрати тощо. Зробити свій внесок можна на карту: 4246 0010 3010 7910 (призначення: добровільна пожертва).

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram