Понад 30 християнських груп Норвегії підписали декларацію проти гендерної ідеології

Актуально
17.10.2024
Понад 30 християнських груп Норвегії  підписали декларацію проти гендерної ідеології

31 християнська громада у Норвегії випустила декларацію на підтримку біологічної статі та проти гендерної ідеологія. У Екуменічній декларації про «Гендерну та сексуальну різноманітність», опублікованій 15 жовтня, цитуються християнські принципи щодо сім’ї та статі.

Серед підписантів документу Рада католицьких єпископів Норвегії, Норвезьке лютеранське місіонерське товариство, Foursquare Norway, Value Alliance та інші. Вони зазначають: «Існує тільки дві біологічні статі: чоловіча та жіноча. Стать людини визначається в момент зачаття. Ідея про те, що існує суб’єктивна стать і самообрана «гендерна ідентичність», яка обирається вільно та базується на почуттях, є результатом ідеології та не має підґрунтя в біології чи науці».

В багатьох країнах влада пропагує гендерну ідеологію серед студентів. Християни у своєму листі описують як надзвичайну проблему протиставлення дітям і молоді думку про те, що існують «хлопчики, дівчатка та інші статі». «Цей вплив може призвести до плутанини, незахищеності та деструктивного життєвого вибору для багатьох дітей і молодих людей… Державні органи та органи державної влади зловживають своїми повноваженнями та владою, коли намагаються тиснути на громадян та організації, щоб вони відповідали «квір теорії» щодо статі, сексуальності та шлюбу», — йдеться у заяві.

Окрім критики гендерної ідеології, заява також засуджує штучне запліднення та сурогатне материнство, називаючи їх порушенням творчої волі Бога та прав дитини. «Людина створена з яйцеклітини жінки та сперми чоловіка. Ні мати, ні батько, ні інші члени сім’ї не є зайвими в житті дитини», – зазначено в декларації.

В документі організації запевнили, що вони не підуть на жодні поступки за рахунок біблійних істин, навіть якщо вони суперечать політичним орієнтирам чи поточним суспільним тенденціям. Гендерна ідеологія несумісна з християнською вірою та розумінням реальності. Але водночас вони зазначають: «Ми вважаємо, що багато з того, що відомо під сучасними термінами «гендерна різноманітність» і «сексуальна різноманітність», не базується на медичних знаннях і природничих науках».

Слід зазначити, що передісторія декларації базується на теології, що стоїть за подібною декларацією 2016 року про шлюб. Її також тоді підписало близько 30 норвезьких християнських груп.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram