Політик з України очолила групу консерваторів у Конгресі місцевих і регіональних влад Європи

Актуально
26.03.2024
Політик з України очолила групу консерваторів у Конгресі місцевих і регіональних влад Європи

Світлана Богатирчук-Кривко обрана президентом Політичної групи європейських консерваторів і реформістів Конгресу місцевих і регіональних влад Європи. Нині вона є депутатом Рівненської обласної ради. В минулому – заступник голови Рівненської обласної державної адміністрації. Вибори президента групи європейських консерваторів Конгресу відбулися у понеділок, 25 березня, під час 46-ї сесії у Стразбурзі.

«Я пережила безліч виборів, але ці були дуже відповідальними і непростими. Не так для мене, як для моєї країни, – написала у своїх соціальних сторінках пані Богатирчук-Кривко. – Суперником була представниця Угорщини та ще й з партії Орбана. Угорщина тоді автоматично була б представлена в Бюро Конгресу. Але ми перемогли!» Вона подякувала колегам за довіру, за змістовні питання і за підтримку!

Конгрес місцевих і регіональних влад Європи є установою, що представляє місцеві та регіональні влади сорока шести держав-членів Ради Європи. Він складається з двох палат: Палати місцевих влад і Палати регіонів. Конгрес проводить свої пленарні засідання в Палаці Європи в Страсбурзі, де знаходиться його постійний секретаріат. Конгрес був заснований в 1994 році і зараз є невід’ємною частиною Ради Європи. Функціонування Конгресу забезпечується Секретаріатом, очолюваним Генеральним секретарем, що обирається Конгресом терміном на 5 років з можливістю переобрання. Місцем роботи Секретаріату є Палац Європи у Страсбурзі, Франція.

Національна делегація України у Конгресі на 2021-2026 роки, склад якої затверджений Указом Президента України у 2021 році, представлена 12-ма представниками України та 12-ма їхніми заступниками (порівно у Палаті місцевих влад та Палаті регіонів Конгресу). Делегацію очолює депутат Київської міської ради Лілія Пашинна, секретар делегації – Анастасія Яковенко. Двоє членів української делегації в Конгресі – депутат Рівненської обласної ради Світлана Богатирчук-Кривко та депутат Полтавської міської ради Оксана Деркач – входять до складу Бюро Конгресу, яке забезпечує координацію діяльності Конгресу та його робочих органів.
Цей рік для ювілейний: 75 років від створення Ради Європи та 30 років від створення Конгресу місцевих та регіональних влад.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram