По Україні пройде хвиля вуличних просімейних заходів «Всі разом за сім’ю!»: як готуються міста

Актуально
23.04.2021
По Україні пройде хвиля вуличних просімейних заходів «Всі разом за сім’ю!»: як готуються міста

З приходом весни по Україні розпочалася підготовка до вуличних публічних маніфестацій на сімейну тематику. Місцеві оргкомітети розуміють актуальність родинних подій під час карантину та потребу у формуванні країни із здоровими та щасливими сім’ями. Наразі активно триває підготовка до таких заходів по містах, враховуючи норми безпеки для непоширення вірусу. А тому літній період обіцяє бути насиченим. Рух «Всі разом!» підготував перелік міст-передовиків у підготовці до сімейних заходів. Що планують і як готуються, читайте далі.

Київ. У столиці пройде дводенний фестиваль «Всі разом за сім’ю!» на величезній території у кілька гектарів Музею народної архітектури та побуту у Пирогові. Захід заплановано на 5-6 червня із кількома блоками: фестивальне містечко, денна розважальна програма на сцені для дітей та підлітків, вечірній концерт із участю гурту «СКАЙ».

Хмельницький. Місто готується 16 травня провести ходу на захист сімейних цінностей та сімейний фестиваль. Організатори долучають до процесу усіх дітей шкільного віку – проводитиметься конкурс малюнку серед школярів на сімейну тематику. Кращих художників нагородять під час фестивалю. Окремою акцією у місті стане створення муралу на сімейну тематику.

Львів. У місті Лева заплановано два заходи: 16 та 22 травня. Перше свято буде у самому місті із невеликим концертом. Другий захід – виїзний сімейний пікнік на природі на території Старосільського замку. Там будуть лицарські обладунки, спортивні змагання, атракціони, сімейні конкурси, електромобілі. А частувати усіх організатори планують справжньою козацькою їжею.

Кривий Ріг. Традиційно тут проходять сімейні заходи на початку вересня. Цьогоріч у місті відбудеться два фестивалі: остання неділя серпня та перша неділя вересня. Організатори подбали аби зменшити кількість учасників на одному заході, а тому з інтервалом у тиждень в місті пройде два свята у різних районах. Родзинкою фестивалів стане перегляд сімейного кіно просто неба. А також створення просімейного муралу «Всі разом за сім’ю!»

Конотоп (Сумська обл). Місто активно готується до проведення сімейних акцій 20 червня. Вся програма складатиметься з кількох частин: автотур по місту, сімейні локації на центральній площі міста, хода. Цікавим є те, що кінцевою точкою маршу за сім’ю є пологовий будинок, де окремо буде програма для породіль та персоналу. Організатори виготовляють сімейну фотозону, яка стане родзинкою усього заходу.

Костопіль (Рівненська обл). Містечко готується до потужного фестивалю із оркестром, спортивним майданчиком та сімейними естафетами, денною та вечірньою концертною програмами, конкурсом дитячого малюнка. А родзинкою стане романтичний вечір для подружніх пар просто неба. Усе це організатори планують на 15 травня.

Дружківка (Донецька обл). Подія запланована на кінець травня. Організатори влаштують мотопробіг вулицями міста із сімейною символікою. Байки урочисто в’їдуть на територію фестивалю, де продовжиться святкування сімейного заходу. Там же із мототранспорту облаштується фотозона і кожен бажаючий зможе сфотографуватися.

Миколаївка (Донецька обл). 15 травня місто чекає справжнє сімейне свято. Тематичні локації із майстер-класами, аквагрим та солодка вата, сімейний концерт «Діти мають таланти». Окремим блоком стане конкурс караоке «Сімейна пісня». Свято закінчиться вечірнім переглядом фільму просто неба.

Никифорівка та Райгородок (Донецька обл). Це села, які вперше долучаються до марафону сімейних заходів, там пройде два свята із подібною програмою. Гостей чекає виставка дитячих малюнків «Тато, мама, я – це моя сім’я». Також пройде ярмарок, дитячі майстер-класи. Працюватимуть аніматори. Сім’ї матимуть родинний пікнік просто неба. А ввечері – сімейний перегляд мультфільму із глибоким смислом.

Кременчук (Дніпропетровська обл). Місцеві організатори вирішили провести Всеукраїнський дитячий фестиваль-конкурс соціального відео «Моя родина в серці України». Проект триває із середини квітня до початку червня. Підтеми конкурсу такі: «Міцна українська родина»;  «Рекордсмен сімейного життя»; «Традиції української сім’ї»; «Сім’я чемпіона»; «В родинному колі»; «Майбутнє сім’ї в Україні»; «Моя родина – джерело натхнення»; «Мистецтво жити щасливо»; «Родинні стосунки»; «Жити креативно – жити щасливо» тощо.

До сімейних вуличних заходів також готуються й інші міста. Зокрема, Жовті Води (Дніпропетровська обл), Полтава, Суми, Краматорськ (Донецька обл), Житомир, Андрушівка, Баранівка, Новоград-Волинський (Житомирська обл) та інші.

Якщо у Вашому місті запланована вулична публічна маніфестація на сімейну тематику, повідомте про це в офіс руху «Всі разом!»: info@vsirazom.ua або +38 (098) 858-48-48.

Цього року кожне місто, яке має намір проводити публічний захід на сімейну тематику, може отримати від центрального офісу «Всі разом!» відповідний ресурс: кошти, магніти, банери, прапори.

Нагадаємо, раніше рух «Всі разом!» презентував ідеї для організації публічних маніфестацій на сімейну тематику в рамках карантинних обмежень.

Щорічно рух «Всі разом!» здійснює моніторинг просімейних вуличних активностей та публікує їх опис на спеціальному майданчику: www.vsirazom.ua/family

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram