Пів сотні нардепів підписались проти проекту закону 3316

Актуально
29.04.2020
Пів сотні нардепів підписались проти проекту закону 3316

27 квітня народні депутати України направили звернення проти законопроекту 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та гендерної ідентичності)». Підписи поставили 48 депутатів Верховної Ради, представляючи інтереси віруючої спільноти та народу України. Лист адресували до Голови Комітету з питань правоохоронної діяльності Монстирському Д. А.

У своєму зверненні народні обранці зазначають, що проект загрожує основоположним правам людини, гарантованим статтями 34, 35 Конституції України. Також законопроект 3316 є таким, що  загрожує правам громадян на свободу думки та слова, на вільне вираження своїх поглядів і переконань, на  свободу світогляду і віросповідання, які гарантовані ратифікованими міжнародними договорами. А саме: ст. 18, 19 Міжнародного пакту про громадянські в політичні права, а також ст. 9, 10 Міжнародної конвенції про захист прав людини та основоположних свобод.

Ініціатором такого звернення виступив народний депутат Віктор Мялик. Про це він повідомив на своїй офіційній сторінці у соціальній мережі Facebook. Він зазначає, що сьогодні не можна мовчати і потрібно виражати свою тверду позицію у конфронтації із наступом на основоположні права людини.

«Від нас залежить майбутнє наших дітей і нашої країни! Саме тому, ми відстоюємо норми Конституції щодо захисту фундаментальних прав людини, в тому числі сім’ї. Це є надзвичайно важливим зараз. Усі релігійні конфесії висловлюють єдину позицію – зберегти інститут сім‘ї та захистити фундаментальні права людини і громадянина», – коментує свою ініціативу Віктор Мялик.

Святослав Юраш, один із підписантів звернення, зауважив: «Дуже правильна ініціатива активного просіменйого депутата. Очевидно, що 3316 не має жодного шансу у парламенті і депутатська коаліція це явно підкреслює. Проект 3316 – це відволікання уваги від чогось більш значущого».

Юридичний відділ Руху “Всі разом!” зробив грунтовний АНАЛІЗ ЗАКОНОПРОЕКТУ № 3316

Також Рух “Всі разом!” підготував ШАБЛОНИ ЛИСТІВ, які можуть брати за основу й інші місцеві ради.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram