Підготовка молоді до сімейного життя – у пріоритеті діяльності нового уряду

Актуально
09.10.2019

8 жовтня у Києві відбувся парламентський круглий стіл на тему: «Шляхи вдосконалення державної молодіжної політики». У заході, що був організований Комітетом Верховної Ради України з питань молоді і спорту, взяв участь член правління ГО «Всі разом!», член Громадської Ради при Міністерстві молоді та спорту України Віталій Виноградов.

Громадянський рух «Всі разом – за сім’ю!» послідовно наголошував, що підтримка сімей у контексті збереження та зміцнення української родини має стати пріоритетним завданням державної молодіжної політики. Держава повинна спрямувати свої зусилля на якісну підготовку молодого покоління до створення міцної сім’ї, успішного життя у шлюбі та відповідального батьківства. Ця позиція віднайшла підтримку учасників круглого столу, серед яких були народні депутати, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, наукових установ, громадських та міжнародних організацій. Ця позиція була відображена в тексті звернення, прийнятого під час засідання.

Зокрема, у документі міститься рекомендацію Кабінету Міністрів: «Доручити Міністерству соціальної політики України з урахуванням пропозицій Міністерства освіти та науки України, Міністерством культури, молоді та спорту України та Міністерством охорони здоров’я України координувати заходи, спрямовані на підготовку молоді до створення сім’ї, життя у шлюбі та відповідального батьківства, організовувати видання та поширення якісних навчальних та інформаційних матеріалів на відповідну тематику». Крім того, Міністерству культури, молоді та спорту рекомендовано вжити заходів по створенню медіа продукту, що утверджує загальнолюдські та сімейні цінності.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram