Петиція проти реєстрації одностатевих “шлюбів” та партнерств набрала 25 тисяч підписів

Актуально
01.06.2023
Петиція проти реєстрації одностатевих “шлюбів” та партнерств набрала 25 тисяч підписів

Петиція з назвою «Проти реєстрації одностатевих «шлюбів» вже зібрала більше 25 тисяч підписів. Її опублікувала 13 березня 2023 року Мишкевич Ірина. Хоча петиція не зовсім відповідає юридичним міркам та вимогам – вона є єдиною петицією, яку офіційне інтернет-представництво Президента України опублікувало.

Завдяки швидкій реакції пані Ірини на реєстрацію законопроєкту № 9103 «Про інститут реєстрованих партнерств», петицію встигли опублікувати на офіційному сайті електронних петицій. Проєкт Закону був поданий 13 березня 2023 року Інною Совсун та ще 17 колегами-депутатами з фракцій «Голос» та «Слуга народу».

Наступні спроби подати петиції, що є юридично обґрунтованими та гарно написаними – були невдалими. Ігнорування позиції суспільства та ще й більшої його частини – діє всупереч принципу рівних можливостей та підставляє такими діями Президента.

21, 24, 29 та 30 березня 2023 року юрист Денис Гриценко подав юридично обґрунтовані петиції щодо недопущення легалізації одностатевих партнерств та повернення Проєкту Закону №9103 його автору. Проте,жодну з них не опублікували. Хоча петиції на підтримку одностатевих партнерств – публікувались протягом всього часу.

Після подання другої петиції Денису прийшла відповідь, що оприлюднення поданих електронних петицій не здійснювалось, оскільки питання, які ініціатор порушив у петиціях, не відносяться до повноважень Президента України. З наступними петиціями була аналогічна ситуація – приходили відмови. Юрист не опустив руки і написав скаргу на офіційне інтернет-представництво Президента. Наразі вона перебуває на розгляді в Офісі Омбудсмана. Офіс руху «Всі разом!» продовжує опрацьовувати та активно взаємодіяти з владою щодо неприйняття даного законопроєкту.

У інтерв’ю офісу “Всі разом!” Денис прокоментував: «Дуже прикро, що під час війни, коли країна воює за збереження своєї незалежності, територіальної цілісності та своїх сімей, ми повинні ще боротись за збереження інституту традиційної сім’ї, оскільки під час війни деякі народні депутати з посиланням на електронну петицію під назвою «Легалізація одностатевих шлюбів» (№ 22/144562-еп), адресовану Президенту України, яка набрала більше 25 тисяч голосів, внесли 13 березня 2023 року законопроект за № 9103, який по-перше, на мій погляд спрямований на легалізацію одностатевих шлюбів, а по-друге, суперечить Конституції України».

Дивіться відео:

Нагадаємо, що зазначений законопроєкт фактично легалізує так звані одностатеві «шлюби» в Україні. При цьому слово «шлюб» не використовують лише з однієї причини: Конституція у статті 51 прямо визначає шлюб виключно як союз чоловіка і жінки.

Читайте експертну статтю: «ОДНОСТАТЕВІ ПАРТНЕРСТВА»: ПОВНИЙ РОЗТИН ЗАКОНОПРОЄКТУ №9103 І ЙОГО ШОКУЮЧИЙ ЗМІСТ

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram