Партія “Наш край”: заборонити пропаганду ЛГБТ, захистити сім’ю

Актуально
05.10.2020
Партія “Наш край”: заборонити пропаганду ЛГБТ, захистити сім’ю

Рух «Всі разом!» здійснює моніторинг програм політичних партій, які беруть участь у місцевих виборах. В рамках моніторингу Рух звернув увагу на передвиборну програму політичної сили «Наш край», яка містить безпрецедентні пункти щодо захисту шлюбу, природньої сім’ї та християнських цінностей.

У передвиборній програмі політичної партії «Наш край» під назвою «12 кроків для розвитку рідного краю» містяться конкретні дії, які, за словами її авторів, мають призвести до сталого розвитку країни. Вже у преамбулі програми є твердження про те, що гарантом повноцінної самореалізації людини є виховання її в сімейних та християнських традиціях.

«Гарантом повноцінної самореалізації людини є виховання її в сімейних та християнських традиціях, якісна та повсюдна освіта, доступна та ефективна медицина, конкурентна та перспективна професія, надійний та справедливий соціальний захист», – йдеться у тексті документу.

Основою програми вказаної політичної сили є саме християнські цінності. Серед дванадцяти кроків розвитку рідного краю виділені наступні: самодостатність, справедливість, здоров’я, турботливість, перспективність, освіта, екологія, комфорт, аграрний сектор, відкритість, духовність, культура.

Звертаємо увагу на одинадцятий розділ програми. Він називається «Духовний рідний край». У ньому йдеться про те, що Україна є багатоконфесійною нацією, яка піклується про право духовного розвитку кожної людини. Автори акцентують, що духовне відродження суспільства можливе лишена засадах християнських цінностей та традиційної сім’ї. «Наш край буде зростати завдяки духовному відродженню українського суспільства на засадах цінностей традиційної сім’ї та християнства, забезпечення свободи віросповідання», – зазначено у тексті.

Вказана партія чітко і категорично задекларувала те, що вона виступає проти пропаганди гомосексуалізму і одностатевих шлюбів: «Ми відстоюємо традиційні сімейні цінності та виступаємо проти пропаганди гомосексуалізму і одностатевих шлюбів». Також передвиборна програма партії «Наш край» дієвим шляхом розвитку здорового суспільства вважає заборону пропаганди неприродних руйнівних явищ і девіантних моделей поведінки, а саме: «Ідеологій та всіх видів бізнесу, які розбещують особистість та суперечать моральним принципам і традиціям, як-то пропаганда грального бізнесу, проституції, вживання наркотиків, тютюну та алкоголю».

При цьому автори зазначили, що розвиток держави та суспільства можливий лише на підвалинах суспільно-національної моралі та християнських цінностей: піднесення на державний рівень визначної ролі суспільної моралі, традицій та духовних надбань. Серед пріоритетних пунктів в контексті розвитку національної свідомості партія визначає наступні: формування почуття справжнього патріотизму на засадах духовності та моральності, популяризації духовно-культурної спадщини Українського народу шляхом активізації взаємодії органів державної влади, органів місцевого самоврядування та громадських об’єднань.

Політична партія «Наш край» — це «партія, яка у своїй діяльності керується інтересами та правами кожного українця, розуміє, як вирішити місцеві проблеми, та бере на себе персональну і командну відповідальність за розвиток кожного краю», – зазначається у тексті програми. Документ опублікований на офіційному сайті політичної партії.

Рух «Всі разом!» продовжує моніторинг та закликає інші політичні партії використовувати подібні тези у своїх передвиборних програмах.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram