Парламентському об’єднанню на захист сім’ї виповнився рік

Актуально
15.01.2021
Парламентському об’єднанню на захист сім’ї виповнився рік

Історичним та знаковим є факт створення у Верховній Раді України депутатського міжфракційного об’єднання (МФО) «Цінності. Гідність. Родина» задля захисту сім’ї, дитинства, материнства та батьківства.

17 січня 2020 року у Верховній Раді ІХ скликання було створено найбільше в історії українського парламенту депутатське об’єднання «Цінності. Гідність. Родина». Понад 300 депутатів об’єднались із головною метою – сприяти укріпленню, розвитку та захисту національних інтересів, в тому числі – інституту сім’ї, подружжя, батьківства, материнства  і дитинства як основи існування будь-якого суспільства.

Протягом року МФО активно діяло на захист цінностей українського суспільства. Наприклад, народні депутати найбільшого МФО розкритикували проект закону 3316 «Про внесення змін до Кримінального кодексу України (щодо протидії злочинам на ґрунті ненависті за ознаками сексуальної орієнтації та ґендерної ідентичності)» та поданих до нього альтернативних законопроектів, а саме: 3316-2 від 24.04.2020 та 3316-3 від 27.04.2020. Ці законопроекти, за думкою авторів звернення, містять норми, які посягають на свободу слова, свободу віросповідання та мирних зібрань. Та надіслали відповідне колективне звернення.

Також Міжфракційне депутатське об’єднання направило незгоду до Міністерства закорданних справ щодо підписання Україною колективного листа-підтримки ЛГБТ-пропагандистів у Польщі.Також слід зазначитиефективну протидію МФО у спробах знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; ухвалення законів для захисту родинних цінностей; популяризація та донесення широкого спектру світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти.

Об’єднання налічує понад 300 народних депутатів України. Серед обраних співголів МФО є наступні депутати: Святослав Юраш (партія «Слуга народу»), Олег Волошин (ОПЗЖ), Сергій Тарута (партія «Батьківщина»), Михайло Бондар (партія «Європейська солідарність»), Ірина Констанкевич (партія «За майбутнє»), Олександр Ковальов (партія «Довіра»), Оксана Савчук (позафракційнa).Керівником офісу міжфракційного депутатського об’єднання «Цінності. Гідність. Родина» став Олександр Васюк.

Святослав Юраш так згадує про створення МФО: «Рік тому в українському парламенті відбулась безпрецедентна подія. Разом із представниками усіх фракцій і депутатських груп ми об‘єднали конституційну більшість народних депутатів навколо цінностей задля покращення умов та розвитку інституцій які є фундаментом кожної країни. На ціннісний і сімейний заклик відгукнулись понад 300 депутатів. Себто, конституційна більшість з усіх фракцій та груп українського парламенту. Щоб хоч щось об‘єднало увесь парламент».

«2020 рік для всіх став роком викликів та можливостей. У Верховній Раді України була проведена ефективна робота в контексті підтримки цінностей. Депутати Міжфракційного об‘єднання протягом року чітко артикулювали свою спільну позицію та готовність підтримувати цінності разом з українським суспільством. Все це відображалось на їх діяльності в парламенті, комітетах та роботі з виборцями. 2021 рік в діяльності Міжфракційного об’єднання буде яскравий на події та законотворчу діяльність. Велика подія Об‘єднання в цьому році буде фундаментальною для просування цінностей в Україні!», – коментує Олександр Васюк.

Зазначимо, що в Маніфесті, під якою підписалась конституційна більшість написано: “Метою міжфракційного депутатського об’єднання є захист вічних цінностей українського суспільства і протидія спробам знищити фундаментальне природне право в ім’я політичної моди; підготовка та прийняття законів, які сприятимуть зміцненню родинних цінностей, принципів гідного суспільства та вихованню на основі сімейних цінностей дітей та молоді; а також популяризація та донесення широкого спектру світової консервативної думки до української інтелектуальної спільноти».

Створення такого МФО обговорювали лідери руху «Всі разом – за сім’ю!» з народним депутатом Святославом Юрашем на спеціальній зустрічі ще 1 жовтня 2019 року. І вже на початку минулого року таке об’єднання утворилося і формалізувалося зусиллями народних депутатів, які декларують свою солідарність з всеукраїнським рухом на захист природних і сімейних цінностей.

 

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram