Огляд вуличних сімейних заходів: 16-19 та 23-24 червня

Актуально
25.06.2018

Ще п”ять міст долучилися до національного вуличного сімейного руху. Впродовж вікендів проходили фестивалі сім”ї, марші на захист сімейних цінностей, родинні віче та лекції щодо батьківства. Далі детально про кожне місто. 

16 червня в Скадовську Херсонської області на березі Чорного моря пройшло свято “Всі разом – за сім’ю!”. У програмі були веселі батути, аквагрим, виступи творчих колективів, театральні постановки, вокальні виступи, ляльковий театр, різноманітні майстер-класи, зарядки бадьорості, дитячі ігри та сімейні конкурси. Біблійний урок про мудрого будівельника надихнув дітей і батьків подумати з якого матеріалу будується життя їхньої сім”ї. Своїми історіями поділилися члени багатодітних сімей. Також вшанували сім”ю, яка має найбільше діток в місті – це сім”я, де 9 біологічних дітей. Із словами привітання звернулися також представники влади та священики, пастори. Зі сцени лунала пісня “Молитва за Україну”. А яскраві фотозони, приємні подарунки, подяки від міської ради додали фарб святу.

17 червня в Сумах пройшов фестиваль сім`ї. Розпочалося все із ходи на захист сімейних цінностей. Маршрут ходи пролягає історичним центром міста – вулицею Воскресенською та Соборною. Близько 10 сумських церков різних християнських конфесій зібралися для участі у ході на підтримку сімейних цінностей. А потім хода перейшла в фестивальне містечко із локаціями для всієї родини: спортивні локації для дітей і дорослих, ляльковий театр, діагностика сімейних відносин, б’юті-зона і зона краси, фотозони, фудкорт. Особливістю фестивалю було вшанування особливих творчих сімей Сумщини, а також Церемонія оновлення шлюбного завіту. А після завершення роботи великої сцени всі могли зануритися в атмосферу перегляду сімейного голлівудського фільму «Огнеупорный» на великому надувному екрані, що проводилося вперше в Сумах.

19 червня в Бердянську Запорізької області вперше пройшов сімейний фестивалю “Щаслива сім”я – сильна країна”. Фестиваль розпочався з урочистої ходи «Парад щасливих сімей», яка стартувала від пам’ятників Левам і фінішувала в парку ім. Шмідта. І там гостей фестивалю чекала святково-розважальна програма. Було представлено понад 15 локацій, в яких діти грали, стрибали на батуті, бігали за мильними бульбашками, малювали, співали  в караоке, грали в міні-футбол, хокей з м’ячем і мали багато інших розваг. Дорослі могли подивитися картини на релігійну тематику і почитати літературу, яку роздавали волонтери. Також був розіграш сімейного суперпризу. Розігрували два подарунки між наймолодшими і самими зрілими сім’ями.

24 червня в Бережанах Тернопільської області пройшов фестиваль “Всі разом – за сім”ю!” Зранку перед офіційним відкриттям фестивалю спікер Адріан Буковинський провів семінар про щасливе батьківство. Чоловіки та жінки дізналися про те, як бути хорошими батьками своїм дітям. А потім з обіду фестиваль розпочався урочистою ходою щасливих сімей від Площі Ринок до Замку Сенявських. Біля замку учасників ходи уже чекала невеличка сцена із артистами. Це було сімейне віче тасвятковий концерт. Хедлайнером концерту став Антон Копитін – переможець шоу “Голос країни – 5”.

24 червня в Хмільнику Вінницької області пройшло свято сім”ї. Почалося свято із ходи на захист сімейних цінностей. Колона вишикувалася із понад 600 учасників. Усі вони тримали в руках кульки, транспаранти “Мама, тато, я – щаслива сім”я!”, “Тато, мама, діти – України квіти!” та інші. Попереду колони йшов духовий оркестр. До події долучилися і представники міської адміністрації, священики різних конфесій та церков, громадські діячі, багатодітні сім”ї, жителі та гості міста. Після ходи із привітальним словом звернулися організатори заходу та учасники свята насолоджувалися виступами музичних колективів.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram