Одружитися і не розлучитися: у Луцьку відкрили Центр сім’ї

Актуально
17.12.2021
Одружитися і не розлучитися: у Луцьку відкрили Центр сім’ї

Вперше в Україні з’явився державний Центр сім’ї, який надаватиме безоплатну допомогу подружжям та парам. Його відкрили в Луцьку в приміщенні РАЦСу. Структура об’єднала в собі два стратегічно важливих напрями: Школу сімейного життя та Центр медіації і корекції сімейних взаємин. Організатори зізнаються, що мріяли про це вже 15 років, але лише рік тому вдалося розпочати ґрунтовну роботу для втілення такої ідеї.

Центр сім’ї розрахований на кілька категорій людей. Передусім, це молодь, що зустрічається, пари, які готуються до шлюбу, а також подружжя, які не мали дошлюбної підготовки. Вони зможуть пройти навчання у Школі сімейного життя під керівництвом сімейних консультантів – Альони та Олександра Юхимчуків. Родина Марії та Андрія Годлевських допомагає в адмініструванні цієї школи.

За основу в Школі сімейного життя взята ліцензована програма підготовки до шлюбу, яка до цього часу вже допомогла десяткам інших пар в Україні та тисячам пар по всьому світу. Програма піднімає всі основні сфери сімейного життя, а саме: спільні цілі та бачення, комунікація, вирішення конфліктів, відмінності темпераментів та прийняття партнера, особливо складні питання, питання віри та цінностей, планування та виховання дітей, побудова стосунків з родичами, інтимні відносини, управління сімейними фінансами та власне готовність до життя в подружжі. Заняття розпочнуться вже з січня, а нині триває реєстрація на навчання. 

«Ми займаємося сімейною тематикою разом із чоловіком уже дуже давно і приблизно 15 років мріяли про створення Центру сім’ї у нашому місті. Нарешті це стало реальністю», – розповідає Альона Юхимчук. І додає: «Потрібно випити не одне горнятко кави у розмовах і пошуку потрібних людей, які так само горітимуть питанням побудови суспільства із здоровими та щасливими сім’ями. Але повірте – такі люди точно є! А тому заохочуємо й представників інших міст об’єднуватися та долучатися до такої ініціативи».

Депутат Луцької міської ради Роман Кравчук також посприяв створенню Центру сім’ї у Луцьку. Він зумів знайти підтримку серед депутатів та чиновників, об’єднав місцевих бізнесменів для вирішення побутових питань з приміщенням. Під час відкриття Центру Роман Кравчук сказав: «Я хочу щиро подякувати Богу і небайдужим людям, які долучилися і повірили в цю унікальну ідею Центру сім’ї. Адже сім’я – це той осередок, де відбуваються найважливіші події в місті та в цілій країні».

Не лишилася осторонь Ліна Галан, начальниця Управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Вона також є однією із співзасновників Центру сім’ї. Жінка так написала на своїй сторінці в фейсбук: «Завжди у соціальній роботі не вистачає інструменту , який надав би вірне рішення у критичних обставинах . Якщо зводити роботу до державних стандартів, відписок, обстежень без дієвої допомоги, складання оцінок потреб без альтернативних рішень , то бути важливим елементом, локомотивом чи інколи шляхом порятунку надто складно. Завжди шукали і впроваджували нові, інколи і не стандарті підходи. Та, головне – завжди на клієнт орієнтовані зусилля . Для нас сьогодні знакова подія  – при створеному спеціалізованому формуванні відкрили Центр медіації та корекції сімейних взаємовідносин».

В команді ініціаторів проєкту Школи подружнього життя є також і луцький міський голова – Ігор Поліщук. Рух «Всі разом!» висловлює подяку за таку просімейну позицію та бажає й іншим містам долучатися і працювати над збереженням інституту сім’ї в Україні.

Нагадаємо, одним із пріоритетів діяльності руху «Всі разом!» є збереження та розвиток сім’ї, подружжя, батьківства, материнства, дитинства. Цей напрям переріс у потужний всеукраїнський багатотисячний вуличний рух «Всі разом за сім’ю!» Луцьк також щороку долучається до марафону сімейних заходів та є тим містом ,яке стоїть на сторожі сімейних цінностей. Детальніше про «Всі разом за сім’ю!» ТУТ.

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram