Одеська облрада відмовилася підтримати скандальну “хартію рівності”

Актуально
21.12.2021
Одеська облрада відмовилася підтримати скандальну “хартію рівності”

На черговому засіданні депутатів Одеської обласної ради у порядку денному одним з питань було приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад. Але більшістю голосів депутати не проголосували за таке приєднання.

Про це повідомив депутат Одеської обласної ради Веніамін Унгурян на своїй сторінці у Facebook. У цій світлині головуючий депутатської групи «За духовність, моральність та здоров’я Одещини» зазначив кілька причин такого рішення. Депутат одразу окреслив свою позицію щодо підтримки законодавчого врегулювання рівності між чоловіками та жінками, яка перш за все, має проявлятися у взаємоповазі.

Веніамін Унгурян зазначив, що ця хартія – європейский документ, в якому деякі визначення та терміни основані на законодавстві європейських країн та суттєво відрізняються від національного законодавства.

«Ґендер», «сексуальна орієнтація» – вони розуміють все по-своєму. Наприклад, слово «ґендер» прив’язано не тільки до статі людини, а й до її соціальної ролі, із якою він сам себе ідентифікує. У законах України такі терміни вісутні взагалі!», – пише Веніамін Унгурян.

Депутат зазначає, що в Україні під словосполученням «ґендерна рівність» розуміється виключно рівність прав жінок та чоловіків. Також він висловлює сумніви щодо необхідності застосовування спірних європейских документів, які несумісні із традиційними цінностями українського суспільства.

Нагадаємо, що Європейську Хартію рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад розробила організація «Рада європейських муніціпалітетів і регіонів» у 2004 році, членом якої є Асоціація міст України. Зазначимо, що документ не розглядався українською експертною спільнотою, не був проголосований на засіданні Кабінету Міністрів України та не ратифікований Верховною Радою України. Хартія вміщає в собі поняття «ґендер», «сексуальна орієнтація» та похідні від них (стаття 2 частини І, п.1 статті 10 частини ІІІ). Зазначимо, що в міжнародній практиці не існує  уніфікованого поняття «ґендер». Сьогодні багато країн відмовляються від імплементації таких понять у національне законодавство та правові акти (детальніше про досвід країн у статті).

Рух “Всі разом!” зробив детальний аналіз документу із рекомендаціями для органів місцевого самоврядування. У публікації зазначається, що усі Підписанти Хартії:

унормовують спірні поняття в суспільній та державній правовій практиці;

зобов’язуються імплементувати загрозливі ініціативи в усі сфери соціального життя на місцевому рівні.

Таким чином, ініціатива отримання підтримки на місцевому рівні Хартії має на меті закріплення так званої «ґендерної концепції». Яка, в свою чергу, спрямована на поглиблення моральної та духовної деградації суспільства, руйнування інституту сім’ї, що є соціальним базисом для існування суспільства та держав, а також батьківства, материнства та дитинства в Україні.

Рішення Одеської обласної ради щодо відмови від приєднання до Європейської Хартії рівності жінок і чоловіків у житті місцевих громад є гарним прикладом захисту традиційних сімейних цінностей українського народу та держави вцілому від руйнівної «ґендерної концепції».

Щоб першими отримувати перевірену інформацію та компетентні експертні коментарі, підпишіться на наші офіційні канали у Viber та Telegram